Шокиращата гледка на обран дом сюрпризирала за ЧНГ актьора Евгени Будинов и семейството му.

С жена му Мариела и сина им Александър прекарали седмицата от 30 декември до 6 януари при родителите му в Банкя, където се забавлявали с шейна, релаксирали край камината и щом се завърнали в София, заварили разбита входна порта, отворена балконска врата, всичко било обърнато наопаки.

Даже миришеше на барута на пиро техниката, с която по традиция хората наоколо се веселят. Синът ни беше в стрес, докато подредим всичко, изглеждаше доста уплашен. Това е доста неприятен момент, все едно вътре в теб са бръкнали сподели за „Монитор” звездата от театралната сцена и отскоро водещ на „Мармалад“ по bTV.

Апашите обаче останали почти с празни ръце – в жилището нямало нищо ценно, освен два сравнително по-скъпи часовника на съпругата му, които те свили. Полицаите обещали да ги върнат, ако се намерят.

Неприятната случка във фамилията вече се опитват да позабравят, а днес актьорът от „Корпус за бързо реагиране“ беше тръгнал да купува пластелин за малкия Александър, който той употребява за изработката на различни храни и най-вече близалки. Дребосъкът показвал афинитет към режисурата и разпределял роли на всички вкъщи. Наскоро гледал баща си в една постановка и изтичал да се поклони с актьорите на сцената по време на финалните аплаузи. Будинов играе на софийска сцена и пътува с два спектакъла. Най-новият е под режисурата на Ивайло Христов – по пиесата на Жан Ноел Фенуи „На живо от оня свят“, където Евгени е в образа на гей фризьор.



„Ивайло Христов искаше обаче да го играя мъжествен. А да участвам в представление под негова режисура
за мен е сбъдната мечта и благодаря на Бога за това“, сподели още той.

На 23 януари ще зарадват публиката в Ямбол, на 26 във Велико Търново, а на 1 февруари са в „Сълза и смях“. Партнират му Албена Михова като журналистка и Кирил Ефремов в ролята на политик.

Другата пиеса, с която пътува Будинов, е „Изневери в повече“, постановка на Емил Марков, където играе отново с Михова и този път с Христо Гърбов.