Мариус Куркински стана жертва на нагли крадци навръх коледните празници.

Само за две седмици домът на ексцентричния театрал бе обран два пъти. Апашите разбивали входната врата, след което изтърбушвали гардеробите и чекмеджетата на Мариус.

Режисьорът е в шок и направо не бил на себе си, издават негови колеги. Въпреки минималния шанс крадците да бъдат открити обаче той подал жалби в полицията и за двете кражби.

Според собственика плячката на наглите апаши включвала скъпи вещи, ценности и пари. Като човек на изкуството и Мариус нехайно оставял подобни неща на различни места в дома си, пише БЛИЦ.

Дори не помислял, че може да го сполети нещастие, защото живее в реномиран столичен квартал, където кражбите не са ежедневие. За да се спаси от набезите, Куркински взел крути мерки и сменил постоянния си адрес. Макар че обитавал апартамента от 15 години, той решил, че е време да го освободи и си намерил нова квартира.

Режисьорът все още изпитвал носталгия по стария си дом, но сетел ли се за грабежите, мъката бързо го напускала и само стискал палци крадците да не надушат новата му квартира. Полицията е по следите на крадците и всички се надяват скоро вещите на Куркински да бъдат открити.