Няма как да не се забележи, че фолк певиците обръщат сериозно внимание на обувките.

Нещо повече - конкуренцията в това отношение при пеещите красавици е толкова силна, че всяка гледа да изненада с възможно най-екстравагантно решение.

В най-актуалните и високобюджетни клипове и на бляскави церемонии певиците залагат на супер ексцентрични чизми и обувки, пише signal.bg.

Доста коментирани са високите червени обувки без ток и яркожълтите плюшени ботуши на Камелия или пък обувките на Андреа с кръст и с кристали.

По-запознатите са наясно, че всички тези артистични приумици са на обущаря Йордан Николов и неговата марка Dani Shoes, любима на най-известните български звезди.

За да започне да работи за родния шоубизнес основна заслуга има Камелия, която го открива преди 10 години.

"Бях изработил обувки за една нейна позната и тя ми каза, че Камелия си търси обущар. Тогава дори не знаех как изглежда, защото във Варна не се слушаше поп фолк, винаги съм бил фен на хеви метъла. Тя още не може да повярва, че не съм знаел коя е"- казва видният майстор на звездни обувки.

Именно Йордан Николов изработва бежовите чизми за клипа й "Къде си ти" и това е първата поръчка, с която го ангажира наша звезда.

"Работата ми с Камелия е предизвикателство. На нея й е интересно да носи уникати. Специално за фотосесията й за "Плейбой" ходих до Турция за жълт велур и чизмите станаха уникални, везани със златен конец"- спомня си Йордан.

Постепенно двамата се сприятеляват и съвместната работа се превръща в истинско удоволствие. Резултатът от това сътрудничество и приятелство - над 200 чифта уникални обувки, които певицата пази и до днес.

Покрай Камелия, славата на майстор Данчо се разнася сред звездите и постепенно негови клиенти стават Азис, Малина, ДесиСлава.

По-късно при него със специални поръчки отиват и Анелия, Рени, Мария, Теодора, Алисия, Емануела. За свои проекти го ангажират и Мариана Попова, Драго Драганов, Владо Карамазов.

Откакто изгря звездата на Андреа, тя е сред постоянните му клиенти и повечето й шармантни обувки за клипове и церемонии са негово дело.