Мъж, който се представя като лекар, се обадил в редакцията на “ШОУ”, за да хвърли бомбата, че знае причината за усложненията, които пратиха в гроба Дим Дуков, алармират колегите от вестника на народа.

Според телефонния глас много хора от МБАЛ „Доверие” знаели истината, но предпочитали да си мълчат, защото бездруго вече нищо не могат да направят, а рискуват да си загубят работата.

„Десева напълни Дим с манджа!”, били точните думи на информатора. Обяснението: завеждащата отделението по анестезиология – 74-годишната доц. Берислава Десева, провела интубация на Дим при наличието на стомашно съдържимо.

Храната се качила в хранопровода му и това затруднило дейността на белите дробове, съответно на дишането и сърдечната дейност. Така организмът му изгубил имунна защита да се справи с бездруго сложната картина със слепващите се черва.

“ШОУ” потърси за коментар на скандалната версия за края на Дим човека, който денонощно е следял състоянието му и е бил край него – приятеля му Красимир.

“Тази история вече трябва да я приключим! Сто човека ми се обадиха... Някакви санитарки и хора, които не са имали никакво участие в работата на екипа, нито дори досег до него и до Митко... чух глупости, хиляди на брой. Примерно, че не го почиствали и т.н. А той блестеше от чистота! По два пъти на ден му сменяха чаршафите, не допуснаха никакви декубитални рани от лежането. Аз бях там сутрин, обед и вечер и съм наясно как се грижеха за него. А точно доц. Десева буквално направи чудеса да го държи жив! Тя е най-малко виновна за това, което се случи. Според мен, без да бъда компетентното мнение, хирурзите оплескаха нещата – реанимацията в лицето на доц. Десева го държеше толкова време жив. Доц. Десева – за мен това име означава равно на Господ”, изповяда единствено пред “ШОУ” неговата половинка Красимир.