През пролетта цветът на едноименния скъпоценен камък и на Ирландия измества оранжевия, твърдят от Pantone. Бюти експертите им пригласят в хор.

Живо и сияещо, наситено и празнично, дълбоко зеленото с нотки на синьо се асоциира с обновяване и възстановяване на силите, пише eva.bg. Визажистите мигом съзряха удобна възможност за еволюция на цветовата палитра при макиажа на очите, загърбвайки принудителните nude нюанси. Кenzo ни кани на рейв в... джунглата. Тънката очна линия, обрамчваща и съединяваща горния и долния клепач, е в тон с тоалета и лака. Вярна на минимализма, Stella McCartney се фокусира върху долната линия на миглите, а Michael Kors – върху гънката на горния клепач.

*Michael Kors

Antoni&Alison и Marimekko рамкират очите от вътрешния до външния ъгъл, оставяйки центъра на клепачите „гол“. Хибридната техника на нанасяне е нещо средно между smoky eyes и cat eyes. Dior също се зае да модернизира „котешкия“ поглед. Ярките сенки и залепените блестящи камъчета като нищо могат да ви заработят прозвището техно пеперуда.

*Antoni&Alison

*Идеята за екстравагантния макиаж на Diоr, повече подхождащ за haute couture, е на новия дизайнер на марката – Раф Симонс

Следвайки мотото „Ноктите са аксесоар“, от CND придават на моделите на Rachel Antonoff вид като на дебютантки от кънтри клуб. Дизайнът на маникюра наподобява... лабиринт, сниман отгоре. Вдъхновение за геометричните форми в зелено и бяло с бронзов „хардуер“ е американският документален филм Powers of Ten (10-кратно увеличение на всеки 10 секунди ви пренася от пикник на брега на Чикаго до външните граници на вселената).

*Коафьорите на Vivienne Tam също се включиха в инициативата „да позеленееш от завист“ и със спрей боядисаха косите на моделите

*За трите принта - „лабиринт“ плюс още два, от CND отделят 65 часа за направата на 600-те изкуствени нокти