Явор Веселинов, сценарист на филма „Никой” и автор на романите „Несподелено”, „Самоубийци”, „Ноември” и „Сънища+” ще зарадва своите почитатели с официална двойна премиера на книгите „Сурогат” и „Колко голяма е голямата любов?”.

Събитието е на 18 януари (понеделник) от 19:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО” и ще бъде съпътствано от литературно четене, интермедиа, книги с автограф и дискусия.

„Сурогат” е социален роман, в който Явор Веселинов разказва разтърсващата история за съдбата на млада жена, изправена пред изпитанието да има дете. С романа „Колко голяма е голямата любов?” авторът търси отговори за изпитанията пред любовта, която може да има много лица.

ПОВЕЧЕ ЗА ЯВОР ВЕСЕЛИНОВ:
Явор Веселинов е роден в Русе на 5 май 1976 г. Завършва гимназия в родния си град, а след това НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” – специалност „Актьорство” за драматичен театър. През 2006 г. започва „Кинорежисура” в Париж, след което завършва магистратура в НБУ с първия си игрален филм „Малка хроника”. Явор участва в „НепознатиТЕ”, в сериала „Столичани в повече” и „Сървайвър”. Сърежисьор е и на филма „Кустурица – Балканския хулиган”.

През 2014 г. Веселинов получава номинация за „Икар” с режисьорския си дебют в камерната пиеса „Малки ритуали за сбогуване”. Автор на пиесата „Чеховиада” на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград. Заедно с примата Лили Иванова Явор заснема клипа „Икар”.