Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще стават родители.

Новината за бременността на Кейт, която доскоро циркулираше в медиите като слух, съобщиха официално от двореца "Сейнт Джеймс".

"Техни Величества херцогът и херцогинята на Кеймбрижд са много щастливи да ви информират, че херцогинята на Кеймбрижд очаква дете", се казва в съобщението, което допълва, че Кралицата, принц Чарлз, останалите членове на кралското семейство, както и роднините на Кейт, са много развълнувани от новината.

Говорителят на двореца обяви, че херцогинята, която е бременна в 12-тата седмица, е приета в лондонската болница "Крал Едуард" със сериозно сутрешно гадене и ще остане там няколко дни.

Кралското бебе ще стане третият по ред наследник на британския трон след принц Чарлз и принц Уилям.

Катрин и Уилям, и двамата на 30 години, се ожениха през април 2011 г. От тогава до сега, в желанието си за кралски наследник, медиите непрекъснато забременяват Кейт, пишат от kliuki.bg.

Преди няколко дни бившата съквартирантка на Мидълтън се изпусна в австралийско списание, че бебето е на път. "Двамата планират да направят официално съобщение през декември", каза тогава Джесика Хей.

Темата за евентуалната бременност на Кейт бе подхваната също, след като неотдавна тя се появи на светско събитие в елегантен тоалет от дантела, под който се очертаваше закръгленото й коремче.

Информацията за бременността на принцесата съвпада с прогнозите на експерти, които изследваха родословното дърво на британското кралско семейство. Те установиха, че бебетата на коронованите особи по правило проплакват средно две години след сключването на браковете, пишат от lifestyle.bg.