България няма да участва на песенния конкурс Евровизия в Израел. Това стана ясно от официална позиция на БНТ. "Решението е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи", се казва в официалното становище на "Сан Стефано". "През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи. Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите – участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро".


Не е ясно и дали България излиза завинаги от формата или родния конкурс ще си даде кратка почивка, както и за какъв срок ще е тя.
последният ни участник в музикалното състезание- Equinox зае незадоволителното 14-то място на изданието, което се проведе в Португалия. Това е сравнително лошо класиране, особено след истинския фурор, който предизвика Кристиян Костов с „Beautiful Mess“ година по-рано като зае второ място, и четвъртата позиция на Поли Генова от 2016-та.