Двама охранители на сватбата на супермодела Жизел Бюндхен и състезателя по американски футбол Том Брейди през 2009 г. бяха осъдени за стрелба срещу фотографи.

Мигел Солис и Александър Ривас получиха петгодишна присъда и трябва да платят на всяка от жертвите 10 000 долара като обезщетение, реши съдът.

Фотографите заявиха, че двамата охранители поискали от тях да им предадат картите памет на фотоапаратите си, след като ги спипали да правят снимки от далечно разстояние на сватбата на двойката в Коста Рика. След като фотографите избягали от мястото, Солис и Ривас открили огън.

Фотографът Роландо Авилес заяви, че един от куршумите за малко не го достигнал. "Куршумът мина между нас, пропускайки главите ни. Ако беше изстрелян малко по-наляво или по-надясно, щеше да убие един от нас. Можех да загубя живота си заради продажбата на няколко снимки, които Жизел не искала да се публикуват", заяви Авилес в съда.

Манекенката съобщи, че не знаела нищо за инцидента, а Брейди първоначално опроверга твърденията на фотографите. "Открихме двама души в имението ни и им казахме да си вървят. Нашите охранители дори нямаха оръжие", посочи той, пише БГНЕС.