Футболната звезда Дейвид Бекъм придружи британската принцеса Ан и олимпийския огън от Атина до Лондон, след като в петък факелът бе предаден на организаторите на игрите в английската столица.

Церемонията по връчването се състоя на стадион „Панатенаис” в Атина, където през 1896 г. се е провела първата олимпиада, пишат от blife.bg.

Огънят бе приет от дъщерята на Елизабет II, която издържа стоически тържеството, въпреки проливния дъжд, който заплашваше да загаси олимпийската факла. По-късно огънят бе прибран в специален фенер, конструиран така, че да поддържа пламъците около 30 часа. Той бе транспортиран до Обединеното кралство със самолет, оборудван с всякакви системи за безопасност, а сред придружителите му, освен футболиста, бяха още кметът на Лондон Борис Джонсън и шефовете на оргкомитета - лорд Себастиян Коу и Хю Робъртсън.

Като една от запазените марки на Англия, футболистът Дейвид Бекъм бе правилният избор за огънят, символ на Олимпийските игри, които тази година ще се състоят в Лондон. Преди няколко дни Дейвид се появи с Виктория и тримата си сина по време на седемгодишнината на спортен център в Лонс Анджелис. Той позираше пред фотографите и със своя добър приятел, бившият съпруг на Джей Ло- Марк Антъни.