Най-интересното в съвременната и традиционна култура на Далечния Изток ще включва ON! Anime зоната на ON! Fest 2013-а.

Тазгодишното трето издание ще бъде и най-мащабното – японската и корейската култури ще се разполагат самостоятелно в цяла зала в Интер Експо Център, а допълнението към тях ще е нов модул за настолни игри с тематична сценография (ON! Tabletop), както и Зона 18+ с японска еротика и хорър, изложби и лекции, подходящи само за пълнолетна публика.

Традиционните елементи на ON! Anime, разбира се, също ще присъстват.

Организаторите от клуб Накама са подготвили поредица от работилници – оригами и коригами (във второто хартията се реже), пиксел арт (с мъниста се прави образ на аниме/манга герой) и стийм пънк бижута и ръчно направени картички и тефтери. Посетителите ще могат да се сдобият и с уникални аниме фигурки, комикси, тениски, дизайнерски аксесоари, рисунки и др.

Любопитен акцент ще бъде експозицията на най-голямата колекция от предмети, свързани с Батман - притежание на пловдивчанина Здравко Генов, който наскоро бе записан с нея в Книгата на Гинес.

Освен че ще я представи, той ще разкаже и как се печели това световно признание. Изложбената част за снимки и рисунки ще бъде с тема "Най-доброто от Aniventure & On Fest" и ще покаже най-впечатляващите и цветни моменти от предишните издания на фестивала.

Център на ON! Anime ще бъде голямата сцена, където ще се случат поредица от различни лекции с аниме/комикс тематика, дискусионни панели със специални гости, демонстрация на източни бойни изкуства и прожекции на аниме и AMV (аматьорски фенски видеоклипчета с произволна музика и любими моменти от аниме и манга филми).

И тази година кулминацията ще е Косплей конкурсът (Cosplay - от Costume Play), в който феновете се обличат като любимите си известни герои от Аниме, Манга или видеоигри. За първи път обаче той ще се провежда в два от дните на ON! Fest (на 21 септември състезателите ще се представят по тематични категории, а на 22-ри най-добрите от тях ще участват в зрелищно ревю).

Всички персонажи ще наминават често и към фотозоната – мястото, където тази година публиката не само ще може да се снима с тях, но и да се преобрази като известен персонаж с перука или аксесоар и да стане част от въображаемия свят на Азия.

Първите билети за ON! Fest влизат в продажба от 16 август на промоционална цена от 15 лева в мрежата на Eventim.

ON! Fest 2012 те предизвиква: Включи се!

Още снимки можете да видите в нашата Галерия

ON! Fest е на и на