Актрисата Амбър Хърд, която обвини бившия си съпруг Джони Деп в домашно насилие, бе уличена в лъжа, съобщи "Дейли мейл". Както отбелязва изданието, на видеото, направено с камерите, поставени на гърдите на лосанджелиските полицаи, повикани в дома на актьорите след предполагаемия инцидент, не се виждат никакви следи от сбиване и погром, както твърди Хърд.

Самите полицаи също са потвърдили, че не са открили нито телесни повреди върху актрисата, нито материални щети в дома, нито каквито и да било доказателства за престъпление. По мнението на Адам Уолдман – адвокат на Джони Деп, кадрите доказват, че актьорът не е виновен, а бившата му жена е излъгала.

Миналата година звездата от „Карибски пирати“ изгуби делото срещу британския таблоид "Сън", който той съдеше за клевета. Вестникът публикува материал, в който на базата на разказаното от Амбър Хърд се твърдеше, че Деп е посягал на екс половинката си и беше наречен „бияч на съпруги“. Актрисата лично участваше в процеса в качеството си на свидетел. Ответникът по иска на Деп – корпорацията News News Newspapers, издател на The Sun, съобщи за 14 случая на домашно насилие, които съдът прие за истина.

След като изгуби делото, актьорът бе лишен от роля в третата част на франчайза „Фантастични животни“. Той обясни, че филмовата компания Warner Bros. е решила да разтрогне договора си с него, вследствие на което той няма повече да играе злия магьосник Гринделвалд. Джони Деп тогава заяви, че уважава решението на компанията и благодари на всички, които го подкрепят. Впоследствие ролята бе дадена на датския актьор Мадс Микелсен.