Всички сме наясно, че пластичните операции крият и опасности.

Дали обаче лекарите споделят всичко с нас, дали не рискуваме вместо да изпишем вежди, да извадим очи?

Именно на една подобна история попаднахме на страниците на в. "Уикенд", а днес решихме да я споделим с вас.

Пластичният хирург д-р Николай Георгиев преобърнал на 180 градуса интимния живот на свой пациент след скъпо струваща операция за уголемявате на пениса, пишат колежките от .

Вместо член-гигант срещу 1100 евро мъжът се сдобил с хематоми, които превърнали мъжката му гордост в подобие на Квазимодо. Софиянецът, опарил се от хирурга, разказа патилата си пред „Уикенд”, за да предупреди останалите от своя пол за опасностите, които крият така рекламираните в последно време операции за уголемяване и удебеляване на пениса.

*Николай Георгиев, заедно със съпругата му Елвира Георгиева (Снимка: Bulphoto)

"Наричайте ме Мартин. На 36 години съм, кореняк-софиянец. Прехранвам се с бизнес, имам магазини, не се оплаквам от доходите си. Допреди половин година не се оплаквах и от размера на половия си член. Сексът с жена ми си беше бомба. Интимният ни живот и до днес щеше да си бъде перфектен, ако миналата есен не бях прочел статия в списание за уголемяване на пениси чрез представяното като иновативна методика инжектиране на „Макролейн”. Гел на основата на хиалуроновата киселина, каквато по принцип се съдържа във всеки човешки организъм.

Слушал бях какви ли не смразяващи истории за различните методи, чрез които членът може да порасне – с парафин, с топчета, силикон... Изчетох сума ти гадости по темата в Интернет, най-вече за ужасните инфекции, които парафинът предизвиква. За силикона не ми достигна смелост – оставал за цял живот, а покрай тези истерия, която миналата година люля чалгаджийките и 85 хиляди жени по света със силиконовите импланти на френската фирма „Поли Имплант протез”, рекох си: „Силикон, абсурд! Остава докато правя секс и аз да гръмна”.

„Майкролейн”! Той ще е, реших категорично и на сляпо се доверих на първия изскочил сайт в Гугъл на клиника, предлагаща въпросната методика – Медицинския център за пластична хирургия на д-р Николай Георгиев. Първото нещо, което ме интересуваше беше цената – 1100 евро за удебеляване и 2400 евро за уголемява. И двете по метода „Майкролейн”. На дължина докарвах 17 см. Не, че членът ми е бил тънък, ама ей, така, дето се вика от гъзария, казах си, че ще извадя 2200 лева, не ми е проблем, и ще изненадам жената с една такава дебела тупалка, като на ония тъмнокожите актьори от порно-филмите, на чийто размери тя се възхищаваше.

Речено-сторено. Вдигнах телефона, позвъних в клиниката и си записах час за консултация още за следващия ден. Посрещна ме усмихнат, веселяк, безгрижен докторът – Николай Георгиев. Чак след време си разсъждавах: е как да не е весел човекът като изкарва половин годишната заплата на един обикновен българин за някакви си 20 минути, в които тъпче пениси с гел?! А, всъщност, що пък да бъде тъжен – нали неговият пенис си е чистак здрав!

Консултацията продължи по-малко от десет минути. Това било последната мода, нямало опасност за либидото, нито за еректилната дисфункция, абе, нямало никакви рискове от последствия, защото вече ви обясних и на вас, хиалуроновата киселина била естествен материал, който до 2 години, щеш, не щеш, се абсорбира от организма. Ей, Богу, на шестия месец от инжектирането, се моля моят хиалурон да се абсорбира с възможно най-бързите темпове и никога повече да не ми се налага среща нито с него, нито с д-р Георгиев.

Така, отклоних се леко... За третия ден, след като реших, че ще се правя на порноактьор пред жена ми с дебел пенис, вече имах насрочен час за интервенцията. Не я наричам операция (макар че я изкарах на обща анестезия), тъй като дефакто няма хирургическа намеса, а материалът се вкарва със спринцовка и единственият белег на пениса от процедурата е почти незабележима точка.

Нито за миг не се съмнявах в професионалната работа на хирурга – бизнесът ми е свързан с Интернет и всеки ден имах възможност да чета из сайтовете на коя хайлайф дама какви силикони измайсторил, пък на Азис какъв башибозук под слиповете направил, пък тая хвалба, пък оная.. „Докторът е печен, при него няма лабаво, а до няколко часа ще съм иха-а-а, на жената ще й щръкнат ушите от кеф като ме види”, мислех си, докато чаках в стаята си насрочения за манипулацията час.

Инструктиран бях, че след инжектирането четири седмици нямам право да използвам по предназначение новата си дебела, модерна и хиалуронова придобивка. Ще издържа някакси, колко му е, ама после кефът ще бъде пълен! Пълен и от моята гледна точка, и от гледната точка на жената. Така де, сещайте се.

До тук добре, обаче... Почти бях готов да лягам за боденето с гела, оказа се, че все пак интервенцията не изключвала своите рискове. Като например този, че след нея имало опасност да се появят хематоми. С две учтиви уточнения обаче: първо: „Даже и да получиш хематоми, те ще са временни! Спокойно, няма страшно! Ще се разсеят”, омайваше ме хирургът Георгиев, и второ: „Абе, момче, тия хематоми са възможно усложнение, ама се случват при един на хиляди, няма точно ти да си този, я!”, убеди ме медсестрата да подпиша декларация, че съм запознат със следманипулативните рискове и, че в крайна сметка се оставям в ръцете на Георгиев само и единствено на моя отговорност.

И така, легнах си на масата за операции като пич, пак като пич докторът ми напълни пениса с 50 милилитра хиалурон и аз, още непробудил се от упойката бях горд, че вече съм собственик на член-гигант.

Изтрезнях обаче бързо още щом ме пуснаха упойващите медикаменти. На първо четене установих, че гелът бе инжектиран предимно в основата на пениса, което го правеше да изглежда странно дебел на това място и смаляващ се към главичката. Това обаче не било проблем, изпари първоначалното ми притеснение д-р Георгиев, до няколко дни киселината щяла да се разнесе по дължината на целия ми пенис. Ок, и в това повярвах. Платих си като поп 1100 евро и след два часа ме пуснаха от клиниката на пластичния „корифей” по живо, по здраво.

Последваха дни, в които хиалуронът явно не искаше да изпълнява обещанията на своя творец и си остана скупчен в основата на моята бивша мъжка гордост. Отбих се на две консултации при д-р Георгиев: „Мой човек, нищо ти няма, имай търпение, масажирай си члена леко, да разнесеш с движенията киселината, с течение на времето гелът ще се изравни”, убеждаваше ме той.

Ще, ще, ама не ще. Минаха четирите седмици, а с тях и ембаргото да правя секс. Напънах жена ми, а тя дори и не забеляза, че членът ми не е същия. Удебеляването, което продължаваше да си стои в основата, дефакто никаква работа на вършеше, нали се сещате защо?!

На втория месец се почна. И, ако се вярва на думите на оная сестра, че бедата сполетявала само един на 1000, то аз бях този нещастник. Но имам сериозно съмнения, че е цитирала точно съотношението на поразените от подложилите се на методиката с „Майкролейн” мъже. Та, пенисът ми се изпъстри с подкожни топчета – хематоми, които така го обезформираха, че ме беше срам да се съблека във фитнеса пред момчетата, ще си помислят, че съм недъгав на оная работа или че съм заразно болен. Самочувствието ми се срина. Да не говорим, че жена ми започна да ме отбягва. Разбирам я, членът ми е ужасен, самият аз не мога да го гледам, камо ли пък тя. Животът ми стана кошмар. Смятам да съдя д-р Николай Георгиев. И предупреждавам всички мъже: в никакъв случай не си уголемявайте членовете. Опасно е!"



Автор: Милен Христов, в. "Уикенд"

Снимка(водеща): Bulphoto