В седем музикални части е уникалната постановка “Белканто – наследството на Лучано Павароти“, която българските зрители ще гледат веднага след успеха й в Париж, Лондон и Ню Йорк.

Програмата започва с тържествена токата от операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди и „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел. Следват части от „Севилския бръснар“ на Росини, популярните „Ла Дона е мобиле“ от „Риголето“ и ария от „Травиата“. Следващата част е посветена на творби на Пучини с арии от „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“.

Но спектакълът на известния арт директор - Франко Драгоне, посветен на любимия Павароти, излиза извън оперната тема. Следващите няколко части са с популярни италиански канцонети и неаполитански танци, а последната прави поп и рок интерпретации с части от „Бохемска рапсодия“ и „Нотр Дам дьо Пари“. В спектакъла са смесени музика, пеене, танци, визуални ефекти, с които се представят животът и творчеството на най-обичания оперен певец.

Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници. Именно затова сега светът се радва на неговите ученици, които ще видим в спектакъла. Проектът „Белканто – гласовете на Италия“ е изцяло в духа на любимия Лучано Павароти. Той е една истинска топла усмивка на Лучано към публиката, още един поклон на големия майстор на белкантото за нескончаемите аплодисменти на зрителите.

На 26 ноември ги гледайте в зала 1 на НДК, 27 ноември в Булстрад Арена Русе, 28 ноември в Двореца на културата и спорта Варна, 29 ноември – Опера Бургас, 30 ноември – Опера Стара Загора и 1 декември – Градски дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети в мрежата на Ивентим и на касите на съответните зали!