Хензел и Гретел
Опера за деца от Енгелберт Хумпердинк


Децата ще могат да се насладят на великолепната музика в съчетание с прекрасните превъплъщения на артистите на Софийската опера и балет в любими детски герои.

Режисьор на постановката е Красимир Цановски. Диригент е маестро Борис Спасов. Сценография и костюми - Павлина Коцева. Хореография - Мария Луканова.

Приказката на братя Грим вълнува умовете на децата от поколения наред. Тя въздейства и я прави интересна не само на малките зрители, но и на техните родители. Приказката не е само свят на фантазия, но и извор на мъдрост.

"Да се играе за деца е едновременно по-отговорно и по-трудно. Те са като лакмус, усещат всичко. Когато не си искрен с тях, те го разбират. Децата не прощават грешките. Започват да си говорят. Загубиш ли веднъж вниманието им, повече не можеш да си го върнеш", разказва оперният певец Пламен Папазиков, който ще изиграе вещицата. В ролята на Хензел пък ще се изяви Росица Инджева.

Постановката "Хензел и Гретел" е поставяна на повече от 50 сцени в Германия, преведена на над 20 езика и се играе по цял сят за радост на малките зрители. Действието й е изпълнено с приключение и напрежение.

"Това е класическо и неувяхващо представление за децата", допълва режисьорът Красимир Цановски.

Посланието на произведението е за силата на семейните ценности и устояването пред предизвикателствата, както и вярата в някого, който те обича и бди над теб, ако помислите ти са добри. Актьорите репетират усилено и имат желание да играят в повече детски представления, защото децата възприемат по свой начин постановката, а това кара актьорите да бъдат част от техния детски свят.

Можете да гледате на сцената на Софийска опера и балет на:

24.01.2014 от 10:00
14.02.2014 от 10:00
22.02.2014 от 11:00
21.03.2014 от 10:00
30.03.2014 от 11:00