"Щастлива съм - обичам, обичана съм и не се страхувам да го казвам на глас", казва вместо поздрав Лара в типичния си откровен стил пред в. "24 часа".

А само допреди седмици се разплакваше на екрана, говорейки за раздялата с мъжа си Владо Береану.

Но ето, че вече има друг.

Кака Лара, както я знаят и малки, и големи, пристига на уречената среща с минути закъснение заедно с 12-годишната си дъщеря Бернарда. Седналите в сладкарницата вперват погледи в нея, защото разпознават под бейбзолната шапка усмивката на някогашното 16-годишното момиче, което преди 20 години сбъдваше детски мечти в предаването на БНТ "Милион и едно желания".

Водещата на предаването "Полет над нощта" по БНТ признава дори, че вече е готова за второ дете.

Спомням си, че майка ми роди на 35 години брат ми Сибин и той беше вечната ходеща смешка, разказва Лара. Тя смята, че човек неволно имитира житието на родителите си.

Този път новата й любов не е популярен мъж като журналиста Береану. Цял живот е бил в сянка и умишлено странял от публичността, затова тя се опитва поне в началото да запази неговата анонимност.

Но не успява да се сдържи и изстрелва на един дъх: Той е оператор, винаги е бил зад кадър, не обича да е под прожекторите. Мъжът на сърцето й е с 3 години по-млад от нея. Казва се Веселин. Двамата никога обаче не са работили нито над общ проект, нито в една и съща медия.

Срещнали ги приятели, а любовта им пламнала преди повече от година.

Малката Бенджи, както всички наричат Бернарда - шестокласничката от горнобанския италиански лицей, всъщност провокирала майка си с репликата:

Мамо, вие като се харесвате, как точно си го казвате? Отсреща чула отговор: Никак. Секунди по-късно обаче Лара споделила с дъщеря си емоциите, които бушуват в нея.

Отскоро двете живеят в апартамента на оператора. Чаровната дъщеря на Лара и Владо със задоволство разказва, че има своя детска стая и в новия си дом.

"Харесвам го, разбира се", казва Бенджи, без да се замисля и миг. И обяснява - защото прави мама щастлива, защото си отиват и защото се държи добре с мен и с нея.

Лара се усмихва: Двамата се разбират отлично и това бе водещо при мен да бъда с Весо. Ако между тях нямаше приятелство, нямаше как нашите отношения с него да потръгнат. И сякаш за подкрепа разказва, че предишната вечер, докато тя шетала наоколо, Весо и Бенджи си устроили люта битка с възглавници, а щастливият им смях в играта разтърсил махалата.

Въпреки че сме разведени от- скоро с Владо, нищо не се е променило в отношенията ни, категорична е Лазара, както е истинското й име. Ето снощи се чухме и се разбрахме Бенджи тази вечер да спи при него, ако пък ни се яде нещо, което той готви добре, просто му звъним, той ни го приготвя и отиваме на гости, непринудено и с усмивка споделя Лара.

Твърди, че е решила да се разведе с 20 години по-възрастния от нея журналист на БНТ, защото иска да останат приятели до живот.

Разказва, че между тях реплики като "единият напусна другия" не съществуват.

Румънеца, както Лара нарича от години бившия си съпруг заради корените му, е израснал в Европа. Майка му е била дипломат, детството му е минало в Белгия, Франция, Великобритания. Той е пич и е много готин,

Владо знае как да се държи така, че не една, а няколко жени да тичат след него, разказва Кака Лара.

По нейни думи обаче и в най-приятелския развод има носталгия и болка. Никога нямаше да събера смелост да се разведа, ако и до ден днешен нямах толкова прекрасен диалог с Владо, всичко е въпрос на интелект и възпитание от негова страна, откровена е Лара.

После обаче подметва, че да се разведеш с интелигентен човек всъщност е и много трудно, защото отсреща винаги получаваш разбиране и човечност. Не крие, че е било болезнено да събере вещите си от общия апартамент и да го напусне. Аз се изнесох, защото той си е негов, наследствен е, и Румънеца живееше там още преди да ме срещне, разказва Лара.

Двамата започнали да си мълчат през последните 2-3 години. Все по-често Лара и Бенджи се отделяли в съседната стая да гледат техните си филми, да водят техните си разговори, да организират техните си пътувания или срещи с приятели.

В един момент с Владо останахме само много добри приятели и това ни изигра много лоша шега, разказва Лара. Защото тогава неизбежно в живота на мъжа се появява жената, а при жената закономерно идва и мъжът.

С грейнали очи разказва: Подхвърлено с недомлъвки, доколкото разбирам от него и Владо се чувства добре и е щастлив, до него също има човек.

Лара не помни кога точно за последно е плакала. "Плача на филми, плача, когато някой наш атлет има успехи в спорта, плача на трогателни речи, плача от болка и от радост."

Смята, че й е крайно време да порасне и да спре да се води от емоциите си. Сеща се за това как от 5-годишна се е качила на сцената на Младежкия театър, защото баща й - актьорът Иван Златарев, работел там. Израснала зад и пред кулисите на театъра, после започнала работа в него, след като се дипломирала в НАТФИЗ. И през 1999 г., водена от някакви моментни емоции, преумора, а може би и гняв, си подала оставката и напуснала. 10 минути по-късно съжалявах, но от честолюбие не се върнах", споделя тя.