Паола, дъщерята на някогашния най-богат българин Илия Павлов и тънещата днес в лукс негова вдовица Дарина Павлова, е претърпяла сложна, но успешна операция само преди броени дни. Интервенцията е била направена в Щатите, където младата жена живее от дълги години. Дъщерята на Дарина вече е изписана от болницата и й е назначено домашно лечение.

Причината Паола да легне под ножа е сложна и рядка гинекологична болест, от която страда от 15 години. Нарича се ендрометиоза, а страшното на заболяването е, че засяга и различни вътрешни органи.

Първите симптоми при Паола се появяват още в тийнейджърските години, когато изпитва неразположение, силни болки, които причиняват прилошаване и дори многократно се налагало да викат спешна помощ. Тъй като била едва на 13 г., Паола не осъзнавала, че има проблем. Лекарите пък не успели да диагностицират навреме заболяването, писа „Галерия“.

Обиколила десетки доктори, но никой от тях не успял да й вдъхне доверие. Един дори й казал, че може да й премахне левия яйчник и фалопиевата тръба, с което обаче почти гарантирано щяла да остане без деца. Съвсем наскоро открила доктор, на когото напълно се доверила в началото на миналата седмица се е подложила на лапароскопия, с която нежеланата и опасна тъкан най-накрая била премахната, а заедно с нея ще изчезнат и жестоките болки.