На 21-годишната гимнастичка Цветелина Стоянова е направена една от последните медицински операции на шията, съобщиха от "Пирогов".

Поставен й е диск, а в момента тя се намира в реанимацията, тъй като е в следоперативен период. Операцията е извършена от проф. Габровски и неговия екип.

Първата й операция, също бе извършена от неговия екип, и тя бе на гръбначния стълб. Все още е рано да се каже кога ще бъде изписана гимнастичката. Говорителят на "Пирогов" уточни, че състоянието й е добро и тя се възстановява.

Припомняме, че два месеца след като скочи от шестия етаж на блок в квартал „Надежда", гимнастичката продължава да се възстановява в „Пирогов". Грацията вече може да става от леглото и прави по няколко крачки. Персоналът в отделението по неврохирургия я раздвижва, след като изкара почти два месеца на легло. 21-годишната грация се подобрява значително, но ще трябва още време, за да се възстанови напълно. Проблемите с вътрешните органи притесняваха най-много лекарите в Пирогов, но Цвети успява да пребори и тях.

Източник: slava.bg, сн.: Булфото