Оратница е първата българска група, която ще участва на EXIT 2014!

Това лято те ще направят мащабно европейско турне, чиито първи спирки са двата най-големи фестивала в региона – сръбският EXIT Festival и словашкият POHODA Festival.

Приключенията започват на 30 април от 21.30 часа с голям концерт с приятели в Mixtape 5. Оратница ще представят новия си репертоар заедно със специален гост – Миро Морския (Джанго-Зе). Освен познатите хитове от дебютния им едноименен албум в нови аранжименти, бандата ще изсвири и няколко чисто нови композиции, в една от които ще чуем неповторимия стил на рапиране на техния кавалджия и беквокал – Християн.

Разбира се, партито ще включва и участия от много приятели! Kottarashky DJ Set ще покачи градуса на настроението с неповторимата си етнофюжън селекция, а Selector Lazy Face ще разгорещи атмосферата в края на партито с топли реге и етно ритми.

Публиката ще чуе и VoxBox - нов проект на световния бийтбокс шампион Skiller и местния екстремен вокален експериментатор Павел Терзийски, които смесват по неповторим начин танцувалния клубен звук, вокалните и бийтбокс експерименти, заразителни бийтове и стилове, като фюжън, реге, дъб, хип-хоп и др.

След концерта на Оратница и Миро Морски в София, вихрушката от звуци на кавал, тъпан, кахон и диджериду ще поеме по пътя на клубно турне из страната. То ще започне от бар Fabric в Пловдив на 1 май, ще продължи в клуб Melon, Велико Търново на 2 май, с участието на DJ DHARBA и ще завърши в клуб Vintage 33, Варна на 3 май.