Председателят на журито и организатор на конкурса Мис България Ирина Папазова отрече да е получавала финансови стимули за избора на Тамара Георгиева. В предаването „120 минути” по bTV тя беше категорична, че изборът е бил честен.
Тамара Георгиева и подгласничката ѝ Йовита Георгиева са имали равен брой точки във финалното класиране, но в случая е натежал двойният глас на самата Папазова, която е гласувала за Тамара.


„Да, нормално е да се каже при тази ситуация, че аз съм дала моя двоен глас за Тамара и в случая съм натежала”, призна тя. Папазова допълни, че ако беше дала гласа си за Йовита, тя щеше да е победителка. По думите ѝ тя е предпочела Тамара, тъй като не може да Мис България да е на 18 години. Тя изтъкна, че 24-годишната носителка на короната има 6 г. повече житейски опит. Организаторката на конкурса обаче бе категорична, че ще промени регламента след избухналия скандал и няма да разчита повече на толкова голяма жури, което да размие гласовете.


Папазова не се притеснява от факта, че прокуратурата се е заинтересувала от избора на новата Мис България 2017. От там са изискали копия от всички документи, изготвени във връзка с провеждането на конкурса.Тя направи и друг любопитен коментар около избора на носителката на приза: „Това е частна фирма. В крайна сметка ние сме организаторите и ние сме хората, които решаваме кой как да стане Мис България. Можем да си седим на тази маса и утре, ако реша, може и вас да ви направя Мис България”, обърна се тя към водещия Светослав Иванов.