Славчо Александров, ръководител на оркестър Пловдив и солистката Цонка Нанова са гости в “Бащино огнище”, за да споделят всички нови неща, които се случват при тях, както в професионален, така и в личен аспект.

“Най-новото е, че имаме двама нови членове на оркестъра, които са страхотни професионалисти”, казва Славчо Александров.

“Новата ни солистка е Михаела Върбанова. Красиво и талантливо младо момиче, с което се работи с лекота. В лицето на Гроздан Грозев ще видите един прекрасен саксофонист, добър кавалджия. Той е с музикално образование от Котел, а след това и Музикалната академия в Пловдив”, допълва Цонка.

С новите си колеги оркестър “Пловдив” вече има реализиран музикален проект – песента “Сън съм сънила, мила мамо”, който зрителите видяха в Пролетната фолклорна програма тази година. В същата програма са включени и още две песни, събрани в китка “Дзън, дзън Ганке ле” и “Снощи седенки кладохме” - съвместен проект с квартет “Славей”.

“Изключително сме горди с този проект. Квартет “Славей” са професионалисти от световна величина, гостували на много международни сцени. Много добре се сработихме с тях. Песните, които записахме и заснехме са от северняшката фолклорна област. Такива липсваха в нашия репертоар. “Дзън, дзън Ганке ле” и “Снощи седенки кладохме” са много популярни песни. Те са изпълнявани от Мита Стойчева, Борис Машалов. Ние се опитахме да им дадем нов живот точно с нашите колеги от квартет “Славей”. Тези ангелски техни гласове, прекрасните им народни носии, аранжимента на композиторите Ангел Евтимов и Славчо Александров, всичко това допринесе да се получи един много, много красив продукт”, казва Цонка.



“Ако трябва да говорим за нашите последни проекти, които създаваме, се оказва, че сме все или в дует или в още по-голяма формация с наши колеги”, продължава Цонка. Мога да посоча “Весела компания” - песента, в която участваме с много наши колеги от Музикална компания “Пайнер”. Като се замисля, начина по който вървим със всичките ни нови неща, оказва се, че следващият ни албум ще бъде, не знам дали точно “Оркестър Пловдив и колеги”, но ще е нещо в такава посока”.

Новините около оркестър “Пловдив” са много. Човек както живее, работи и се развива в професионален план, паралелно с това тече и личният му живот. А за него Цонка и Славчо имат какво да разкажат.

“Ние двамата със Славчо се сдобихме с мъжка рожба на име Георги. Едно момченце, което ни прави безкрайно щастливи и още повече осмисля всичко, което правим. Стимулира ни и ни зарежда с любов, чистота и топлота, която имат всички малки дечица!”, споделя развълнувано Цонка.
“Мога да кажа, че съм много горд, че станах баща и имаме мъжка рожба с Цончето”, включва се и Славчо. “Надявам се и занапред да продължаваме да работим и да творим с още по-голямо вдъхновение!”.

Източник и сн.: Planeta.tv