Любимецът на поколения български меломани Орлин Горанов ще влезе в ново амплоа – това на телевизионен водещ. Изпълнителят на „Светът е за двама“ ще застане начело на предаването „Последният печели“. То ще бъде излъчвано всеки делничен ден от 19 ч. по Българската национална телевизия, като първият епизод ще бъде представен през есента.

Митко Павлов също ще стартира ново предаване по БНТ. То отново ще има развлекателен характер. Зрителите ще могат да гледат „Събота вечер с Митко Павлов“ от 21 часа.

Обществената медия планира още две нови попълнения на програмата си от есента. Това са „България на живо“, което ще се фокусира върху новините от различните региони на страната и „“Светът и ние“ с информация, анализ и коментар на международната политика. Предаванията ще бъдат излъчвани всеки делничен ден от съответно 17 и 16,40 ч.

Сред промените в програмната схема е и разместването на часовия пояс на излъчване на „100% будни“ и „Култура БГ“. От новия сезон, веднага след новините в 9:00 ч. ще започва предиобедното лайфстайл предаване „100% Будни“ с водещи Мария Андонова и Стефан А. Щерев, а в 11:00 ч. програмата ще продължи с най-интересното от света на културата, киното и театъра и „Култура.бг“, с водещите Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Димитър Стоянович.