Няма и година след като развълнуваха зрителите пред големия екран с любовните трепети между Виктор и Лора във филма „Завръщане“, Орлин Павлов и Диляна Попова се събраха за нов проект. Този път двамата се пренасят на музикална вълна с предстоящия сингъл на певеца - „Днес е по-добре“. Преди снимачната дейност заедно си правят и тест за Covid-19.

Видеото към песента, част от албума му „Още малко“ (2018), ще направи премиерата си този четвъртък (16 юли), а в него звездите отново се понасят на крилете на любовта... за да преживеят обаче най-голямата любовна катастрофа – раздялата.

„Сработихме се много добре още по време на снимките към „Завръщане“. Тогава Диляна ми разказа, че „Днес е по-добре“ е нейна любима песен. Измислихме нещо драматично, любовно, интересно, което ще видите съвсем скоро“, анонсира пред „Монитор“ Павлов.

За да направят ретроспекция на отношенията между героите си в клипа, те експлоатират всички три етажа на шоурум на известна марка мебелни магазини у нас. Успяват да се качат и на покрива, където за кулминационни кадри запечатват и залеза над Витоша. „Диригент“ на събитията пред и зад камерата е режисьорът Любомир Печев от B2Y Productions, които стоят и зад видеото на „С едно крило“ на Орлин.

Както се случи с повечето културни проекти и събития, първоначалните планове за осъществяването на колаборацията между Павлов и Попова се отлагат заради световната пандемия. Събират се отново преди около месец, като на Диляна й се налага да прекъсне морската си почивка, за да пристигне навреме в София за снимките. „Работихме при много сериозни мерки за сигурност – абсолютно всички носиха маски. Заедно се редихме на опашка и за PCR тест. Много се притеснявахме да няма някой положителен, защото ако това се беше случило, щеше да отпадне всичко. Но слава Богу, всички бяхме с отрицателни тестове“, спомня си Павлов.

Певецът със стокаратова усмивка загатва и че „Днес е по-добре“, чийто автор е младият музикант Боян Христов, няма да е последната професионална стиковка с Попова. „Изникнаха идеи за още клипове“, намигна ни певецът. Заедно двамата ще се появят и в продължението на „Завръщане“, по чийто сценарий Ники Илиев вече работи. Първата част, чиято премиера бе миналата година, продължава и до днес да се радва на интерес от страна на зрителите. Само преди дни фенове се събраха с Ники Илиев, Башар Рахал, Райна Караянева и Богомил Грозев, който е сред продуцентите на заглавието, за да изгледат заедно заглавието в Пловдив. Самият Орлин също бе в града под тепетата, но за да почива заедно със семейството си.