Истинска словесна битка се разгорещи сред поклонниците на „Като две капки вода“ по отношение на това кой заслужава победата в шоуто.

Четиримата финалисти Калин, Поли Генова, Геро и Орлин имат солидна фенска маса, но с най-много почитатели се открояват Врачански и Павлов.

Двамата симпатяги имат почти равни шансове за успех - и като пеене, и като актьорско присъствие и публиката ги харесва заради позитивното им излъчване. Така че ще бъде трудно кой от „двамата готини да бъде посочен за по-готин“, смятат зрителите.

Гневните коментари бяха насочени към класирането напред на Геро, което според някои било незаслужено, и отпадането на Преслава, защото „само тя пеела добре народна музика“, а противниците на тази версия припомнят, че това не е целта на предаването. Орлин Павлов успя да издуха фолкпевицата с истински спектакъл – той влезе под кожата на Николай Гяуров и изпя като по конец арията на Мефистофел от „Фауст” на Гуно.

Всъщност на него да пее опера му е в ДНК-то – баща му Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопрано. По повод на това, че на кантар бяха той и Преслава, се разрази вечната полемика на тема чалга и истинско изкуство. Някои зрители недоумяват защо винаги трябва да има представител на попфолка в такова предаване и едните яростно защитават Орлин, другите - Преслава. „Най-после чалгата не победи!“, е най-често срещаното изявление във Фейсбук.

Музикантка от Норвегия пише в социалната мрежа, че не е редно да се неглижира нечие изпълнение, както било с това на Калин Врачански, влязъл в кожата на фронтмена на Korn, защото някои от журито не харесват образа, който той имитира. Според дамата подценени са били и Джулия и Прея.

В шоуто се случи и нещо невиждано досега – Марая Кери прави компания на Поли Генова като холограмен образ за дуета When you believe. За пресъздаването на Марая екипът беше подбрал иновативна триизмерна проекция, която „партнираше“ на Поли по предварително записаната от нея партия на Кери. Така тя изпя и цялото парче, и визуално пресъздаде емоцията на баладата.

За големия финал Калин Врачански избра песен на Васил Михайлов от незабравимия филм „Капитан Петко Войвода“, а Поли се спря на Hello на Адел – песента с над милион и половина гледания в социалните мрежи. Най-забавният тип сред звездните участници – Геро, заложи на песента на Юрий Никулин от „Диамантената ръка“. Орлин Павлов ще влезе в образа на Емил Димитров.

Фънки, който през повечето време е безпощаден в оценките си, отправи ласкава похвала към Поли: „Благодарен съм на Бог, че имаме такава певица в България“. Рачков се пошегува с Дони, като го попита: “Нети, ти какво ще кажеш?“, на което музикантът отвърна: “Благодаря за въпроса, Мария“.

Фенове на шоуто се чудят защо досега не са дали задача на някого да изимитира неповторимите Зуека и Рачков.