InterContinental Sofia, първият хотел в България от луксозния бранд InterContinental Hotels and Resorts, отпразнува своето откриване с изискано събитие, което беше уважено от над 500 ключови международни инвеститори, бизнесмени и представители на чуждестранния дипломатическия елит у нас.

За доброто настроение на гостите се погрижиха талантливите музиканти от струнен квартет Стрингс, Любо Киров, Васил Петров и Орлин Павлов, а голямата изненада на вечерта бяха двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария. Артур Февре и Тео Рандал са част от групата на InterContinental, които приготвиха на живо богато меню от авторски рецепти с предястия от екзотични варива, морски дарове, висококачествени месни и рибни специалитети и изискани десерти. На бляскавото парти всички присъстващи имаха възможността да опитат и специалните вина Face-to-face на New Bloom Winery.


InterContinental Sofia разполага с общо 194 апартамента и стаи с най-новите технологии и удобства. 37 са апартаментите, като 11 от тях предлагат панорамна гледка към сградата на Народното събрание, паметника на Цар Освободител и храм-паметника „Александър Невски“. InterContinental Sofia има и 5 модерни мултифункционални зали за събития, удобно разположени на един етаж. Хотелът осигурява разнообразни възможности за организиране на корпоративни срещи, конференции, коктейли, вечери или частни събития.



В допълнение към безупречния интериор, InterContinental Sofia предлага изключително портфолио от първокласни услуги. „Разработихме InterContinental Club Lounge, предоставящ иновативните за местния пазар персонално обслужване и ексклузивни привилегии, които правят престоя на гостите още по-специален. Също така предлагаме и професионални консиерж услуги с индивидуален подход към всеки гост и неговите нужди – от помощ при резервация в определен ресторант до изпращане на цветя до любим човек. Нашите консиержи разполагат с ценен опит и познания за София и предлагат възможност на гостите да открият тайните на града. Същевременно IHG Rewards Club гарантира уникални комплименти за посетителите на хотела като безплатни нощувки, артикули от онлайн каталога, дигитални продукти и дори самолетни билети. „Заедно с всички останали услуги, които са израз на нашето желание да бъде предложено най-доброто от световния пазар, ние вярваме в позицията си на лидери на международния пазар и продължаваме да работим усилено, за да я затвърдим и тук, в София“, обобщи Зукала.

InterContinental Hotels & Resorts, най-големия луксозен бранд в света със 70-годишна история, са част от InterContinental Hotels Group (IHG®). Към днешна дата IHG® е една от водещите хотелски вериги, която оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша. Всеки един от хотелите на бранда, включително този в България, предлага луксозни услуги на своите клиенти като ги комбинира с местен know-how.



InterContinental Sofia се намира на площад „Народно събрание“ 4 и е собственост на Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд – Хотел София АД. „Утвърден бизнес модел на „Галакси Инвестмънт Груп” е да инвестира в проекти с потенциал, а InterContinental е точно такъв за България. Стъпването на бранда у нас ще предложи на туристите в София петзвездни услуги на световно ниво. Това е поредната крачка, с която компанията ни ще допринесе за изграждането на положителния образ на страната като модерна туристическа дестинация и като подходящо място за правене на бизнес“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.