В началото на миналата година зрителите на Би Ти Ви за първи път виждат Крисия Тодорова. Това се случва по време на конкурса за партньорка на невръстния разказвач на вицове в “Шоуто на Слави” г-н Андреев. В музикалните среди обаче знаят момиченцето отдавна, пише "24 часа".

Орлин Павлов се запознава с нея година и половина преди тя да се появи в телевизионния ефир. Случва се на едно благотворително участие в Стара Загора.

“Тогава тя пя и направо ми скри шапката. След това стана така, че тя се появи в “Шоуто на Слави”. Такъв талант е! В момента, в който запее и се обърнеш, си мислиш, че е голям човек. А всъщност виждаш едно дете, което пее с такъв поставен глас. Това си е дар от бога. Това дете трябва да е на сцената и да не прави нищо друго в живота си!”, казва певецът.

На него е поверена тежката отговорност да бъде в журито, което ще избере следващото българче, което ще се яви на детската Евровизия.

“Ще бъде жестоко! Представяте ли си какъв късмет? Италия казва: “Няма да сме домакини”, защото те спечелиха и им се полагаше да бъдат. Макар че за мен Крисия си беше победителката. И изведнъж ние ставаме домакини! Жестоко! Сега, живот и здраве, ще спечелим и пак си оставаме домакини”, вълнува се Павлов.

Поканата получава наскоро, когато му звънят от БНТ, за да му кажат, че искат той да е техният представител сред съдиите. Обясняват му, че след обсъждане са избрали него и го питат какво мисли за идеята да седне до другите двама членове на журито. Те са представителите на Би Ти Ви и продуцентска компания “Седем осми” - Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото. Певецът не се и замисля.

“Чувствам се много поласкан от това, защото е нещо отговорно, което трябва да свърша, и се радвам, че са стигнали до това решение. Позитивно настроен съм към идеята. Обожавам децата, а и ще бъдем домакини на Евровизия. Имаме си вече и зала - “Арена Армеец”. Страхотен спектакъл ще стане”, обяснява Павлов.

Той ще бъде жури само за полуфинала, който ще се проведе в 3 дни - от 31 август до 3 септември, и финала - на 6 септември, на избора за наш представител. Но кастингите за избора на детето, което ще представи България в конкурса, стартираха още в началото на седмицата - на 17 август. По регламент 24 деца ще преминат в полуфиналния етап. Зрителите също ще се включат в избора чрез гласуване в интернет и есемеси.

Кой ще подготвя детето, което ще ни представи на тринадесетото издание на детската Евровизия, все още не е ясно. Вероятно и тази година, както миналата, това ще бъде екипът на Слави Трифонов.

Орлин Павлов и преди е бил жури на детски конкурси, но не и на формат, излъчван по телевизията.

“Сигурен съм, че ще бъде много трудно, защото има много талантливи деца. Ще търся дете, което е всичко в едно. Изборът ми се определя от моя вкус, усет и професионализъм”, категоричен е изпълнителят.