Певецът Орлин Павлов и спортният журналист Крум Савов са поредните известни личности, които се включиха в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”, чийто медиен партньор е "Новинар".

Инициативата ще продължи до края на юли, като целта е дотогава да се проведат множество събития в подкрепа на карането на велосипед и превръщането му в алтернатива за транспорт, отдих и спорт за все повече българи.

“Много карахме като малки колело. Спомням си, че дори се състезавахме в квартала, но тогава разполагахме само с “балканчета”, а те не развиваха такава скорост”, разказа Павлов.



Певецът добави, че вече пораснал, предприема щури пътувания за по две седмици с колело в Гърция, и сподели, че това много го зарежда емоционално.

"Май имаме доста какво да научим от страни като Дания и Холандия. Няма нужда да “откриваме топлата вода” - те са го измислили вече, ние просто трябва да го приложим тук! И малко по малко ще се промени и културата ни, и отношението ни към велосипеда. Живеем достатъчно натоварен и изнервен живот, агресивни сме зад волана, имаме нужда от малко повече релакс. Велосипедът може да ни го даде!", обясни журналистът Крум Савов.

Според него велосипедът ти дава едновременно физическо натоварване и емоционално разтоварване.