С тениска с щампа и кецки певецът Орлин Павлов получи наградата Модна икона на церемония днес в София. Звездата от „Скъпи наследници” бе категоричен, че изпраща силна година заради участието в сериала и филма на Ники Илиев „Нокаут, или всичко което тя написа”, както и заради албума, който пусна неотдавна. Външният му вид, издържан твърде неглиже, рязко контрастираше с облеклото на останалите официални гости на партито и най-вече с прекрасния строг костюм на Илиана Раева, която му връчи наградата. Самият Илиев също бе сред известните българи, гости на церемонията и връчи наградата на Яна Маринова, която спечели в категория изкуство.

Омбудсманът Мая Манолова пък получи специалната награда за най-елегантен общественик или политик. Наградата й даде лично професор Любомир Стойков, който е председател на Академията. Бившата депутатка призна, че дълго се колебала дали да приеме отличието, защото нейният свят е твърде различен от този на модата, младостта и светския блясък. Призът „Модна икона” в различните категории получиха още Юлияна Дончева, Жаклин Вагенщайн, Кристина Патрашкова, Мая Антова.

Издателката Жаклин Вагенщайн

Десетото юбилейно издание на наградите „БГ модна икона'' по традиция започна с ревю-спектакъл, в който и тази година бяха представени актуални модни колекции. В събитието участваха български дизайнери и модни къщи, носители на Златна игла, както и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”, а водеща на спектакъла отново беше Гери Дончева, която смени два тоалета по време на партито.

Собственичката на модна къща "Агресия" Мая Антова