Шах и мат в три хода. Така близките на Орлин Станойчев обясниха решението на бившия тенисист да се ожени за втори път.

39-годишният екскапитан на купа "Дейвис" мина под венчило с американката от азиатски произход Нита Бас. Двамата се венчаха в църквата "Св. Петка" в София, но не е ясно каква религия изповядва булката, пише в. "7 дни спорт".

Нита бе облечена с великолепна рокля, която подчертаваше красивите рамене и добре оформения й бюст. Впечатляващ беше и воалът на американката, който се влачеше по земята. Кум на симпатичната двойка е президентът на федерацията по тенис Стефан Цветков. От страната на булката свидетел на церемонията стана нейната приятелка Жаклин Зигел.

Гражданският брак между Орлин и Нита бе сключен в Банкя. На Станойчев му върви на чужденки, коментират близки до семейството. Първата му съпруга бе швейцарката Мелани.

От нея Орлин има две деца, които живеят при майка си в Женева. Дори в тенис средите у нас почти никой не е разбрал кога Станойчев и Мелани са се развели.

Станойчев е най-успешният ни тенисист. На 24 април 2000 година стигна до най-високата позиция в кариерата си – 96. Има пет титли на сингъл и още толкова на двойки, като най-сериозната е от Сплит през 1998-а, с награден фонд 100 хиляди долара.