На пазара вече са две от най-популярните и обичани книжки за Дора Изследователката. Този път в приключенията активно участва и нейният храбър братовчед Диего!

В „Дора помага на Диего“ (24 стр.) Бебето ягуар внезапно изчезва. Докато го търсят, Дора и Диего попадат на своите добри приятели Иса и Бени. Разбира се, Лисанко-Хитранко и тук ще се опита да погоди номер, но накрая мисията на добротворците ще се увенчае с успех.

Както подсказва заглавието, „Дора спасява Снежната принцеса“ (24 стр.) предлага на малчуганите чудно приключение. Освен че ще спаси принцесата, Дора няма да позволи на вещицата да разтопи Снежната гора! Прекрасно илюстрирана книжка с интерактивна формула, подходяща най-вече за дечица от 3 до 7-годишна възраст.

Проектът на MTV и канал „Никелодеон“ взриви всички очаквания за популярността на Дора, сдоби се с шест номинации и една награда „Еми“, а днес култовата анимационна героиня и нейните приятели владеят въображението на дечица от 3 до 9-годишна възраст по всички краища на света. Книжките за будното момиченце са богато илюстрирани и преливат от забавни случки и интересни факти, които превръщат четенето във вълнуващо преживяване. Лъскавите стикери и картинки за изрязване ангажират вниманието на дечицата, поощряват активността им и развиват творческия им усет.