STEVEN WILSON
HAND. CANNOT. ERASE. EUROPE 2016
30 април (събота) 2016 г. 21:00 ч.
Зала 3 на НДК


Страхотна новина за феновете на прогресив рока, които не успяха да се сдобият с билети за чаканото с огромен интерес първо шоу на Стивън Уилсън в България! След като доста бързо билетите за концерта на СТИВЪН УИЛСЪН в клуб MUSIC JAM бяха разпродадени и телефоните не спираха да звънят... София мюзик ентърпрайсис реши да премести шоуто в по-голяма зала – зала 3 на НДК, една от най-акустичните и комфортни зали в двореца.

За максимално удобство на публиката ценовите категории на билетите и позиционирането им спрямо сцената в залата, ще бъде абсолютно идентично с това в клуб MUSIC JAM. Всички закупени досега билети ще важат за съответния сектор и ценова категория, БЕЗ да имат нужда от презаверяване.

Мениджмънтът на Стивън Уилсън джентълменски одобри тази нова локация в името на феновете и така поне още няколкостотин души ще могат да видят това уникално шоу, което под надслов HAND. CANNOT. ERASE. 2016 преминава с феноменален успех по целия свят. Този месец турнето минава през най-големите градове на Южна Америка – Мексико Сити, Сантяго, Сао Пауло и Буенос Айрес и през април идва в Европа.

Както ви информирахме и преди, Стивън пътува с изцяло собствено озвучаване, видеоекрани и техническо оборудване, така че качеството на изживяването е на гарантирано най-високо световно равнище.



48-годишният Стивън Джон Уилсън е английски китарист, певец и композитор, свързван най- често с групата „Поркюпайн трий“, чиито лидер е дълго време. Но той е още и самоук продуцент, тонрежисьор и мултиинструменталист, за когото не са тайна баса, пианото и дори флейтата.

Експериментите му покриват огромна музикална територия и макар че е свързван най-вече с прогресив рока, той е вихрил вдъхновението си и в авангарда, индъстриъла и психеделията, без да държи сметка за някакви жанрови граници. Извън десеттте му официални албума с „Поркюпайн трий“ и четирите му солови албума от 2008 г. насам, Уилсън е особено интересен с колаборациите си с групи и музиканти от най-различни стилове. Работил е както с ветерани-легенди като „Кинг Кримсън“, „Джетро Тъл“ и „Йес“, така и с култови прогресив групи като „Мерилиън“, дори и с метъл банди като „Опет“ и „Анатема“.

Музиката му досега е получила четири номинации за награда „Грами“, а миналата година на London Progressive Music Awards той получи три награди за приноса си към жанра и дори бе коронясан за „Краля на прогресив рока“ – огромно признание в страната на „Дженезис“, „Емерсън, Лейк енд Палмър“, „Йес“ и „Пинк Флойд“.

По вече утвърдена традиция за концертите на MUSIC JAM в залата ще има специални барове, на които експертният екип бармани на Виктор Дуков ще предложи уникални, създадени специално за случая коктейли с... прогресив рок тематика“.



БИЛЕТИ

Допълнително пуснатите билети за концерта на STEVEN WILSON на цени от 40 до 70 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Приятелският ни съвет е да побързате, защото това шоу е наистина специално и ограничените бройки едва ли ще останат дълго.