Светло червено или телесен цвят с блестящи допълнения: кой спечели в битката на тоалетите на червения килим по време на церемонията на осемдесет и третите поред награди "Оскар"? 

Е, определено се открояваха две основни модни решения, но като че ли истинско впечатление направиха тоалетите, които се различаваха радикално...

Както знаете, церемонията по раздаването на наградите не се ограничава само до номинираните филми - със същата важност се ползват и тоалетите, с които се появяват звездите. А те искаха да бъдат сигурни, че няма да останат незабелязани, дефилирайки по червения килим, пише "Дейли мейл".

По отношение на стила се открояваха два „лагера” – искрящи, завладяващи погледа нюанси на червеното от Valentino и Versace и блестящи, ефирни тоалети в телесен цвят от линиите на Marchesa и Monique L'Hullier.

И докато облеклата в черно си остават популярен избор, няколко изненадващи модни решения няма как да бъдат подминати – Кейт Бланшет носеше забелязваща се в различието си дизайнерска рокля с цвета на лавандула и украсена с жълти орнаменти - дело на Givenchy, Натали Портман сияеше в тъмно лилава рокля на Rodarte, а Скарлет Йохансон беше заложила на виненочервена рокля на Dolce & Gabbana.


Хубаво впечатление направи  и блестящия тъмно-син тоалет, с който се появи Ейми Адамс, дело на дизайнерката и годеница на Мик Джагър - L'Wren Scott.

Като че ли обаче, тоалетът и можеше да мине и без масивната огърлица от Cartier, която правеше визията й леко претруфена.



*Творението на L'Wren Scott в морско-синьо и пайети стоеше прекрасно на Ейми Адамс

Същото име стои и зад главозамайващия ярко-червен тоалет на Пенелопе Крус, затвърждавайки марката като един от предпочитаните избори на звездите за дефилето им по червения килим.

*Пенелопе Крус демонстрира забележителна фигура след бременността си в рокля на L'Wren Scott, съчетана с бижута на Chopard 

Гуинет Полтроу и Дженифър Лорънс прокараха минималистичната визия на Calvin Klein.



*Време за блясък:  Гуинет Полтроу в искрящата си рокля от Calvin Klein

Максимално изчистената рокля на Лорънс, направена специално за нея, издаваше почерка на дизайнера на марката Франсиско Коста, а преливащото сребристо на тоалета на Полтроу акцентираше върху крехката й фигура.

Едно наистина деликатно модно решение, в сравнение с ярките облекла, носени от Ан Хатауей, Дженифър Хъдсън и Сандра Бълок, които се спряха на завладяващото погледа червено.

*Дженифър Лорънс заложи на съвсем изчистения модел на Calvin Klein и бижута на Chopard 

Хатауей беше облечена в рокля на Валентино, а семплата кройка на тоалета на Сандра Бълок, дело на Vera Wang, правеше цвета му особено доминантен.

*Ан Хатауей носеше искрящо-червена рокля на Valentino



*Сандра Бълок пък изпъкна с рокля на Vera Wang, чиято забележителна кройка й придаваше изтънчено –елегантен вид, а червеният нюанс допълваше общото впечатление

И трите актриси избраха издължен силует за своите рокли, падащи на земята – Хъдсън в своята Versace дори се нуждаеше от човек, който да поддържа шлейфа на тоалета й, докато тя върви.


*В червено : Дженифър Хъдсън се появи на Оскарите в рокля на Versace , издържана в тъмно-оранжева гама съчетана с обувки в пурпурен цвят

*Поддържайки шлейфа: Хъдсън, в падащата си до земята рокля, направена специално за нея от италианска модна къща, трябваше да бъде подпомагана от човек, при дефилирането си по червения килим

Ефирните тоалети с телесен цвят, така предпочитани за дефилето по червения килим през последните две години също се оказаха удачен избор.

Искрящото сребърно в тоалета на Хилари Суонк, дело на Gucci, чудесно се допълваше от романтичния завършек на роклята, направен от щраусови пера, а блестящата горна част на роклята на Манди Мур(облечена в L'Hullier) изглеждаше сякаш напръскана в сребърно.



*Зашеметяващо: Роклята, дело на Gucci, която носеше Хилари Суонк имаше пленителна долна част от щраусови пера

*Манди Мур изглежда като обсипана с пайети в роклята си от Monique L'Hullier и допълващите я диаманти от Chopard

Искрящият тоалет в телесен цвят се оказа и подходящо модно решение, прилягащо на възрастта на четиринадесетгодишната Хайли Стенфийлд, номинирана за ролята си в "True Grit".

*Хайли Стейнфийлд за кратко поноси роклята си от Marchesa с кецове, които набързо смени с по-подходящи обувки 

Тийнейджърката разказа как е помогнала в дизайна на издържаната в стилистиката на 50-те рокля - дело на дизайнерите от Marchesa, които стоят и зад тоалета на Хали Бери, който беше в подобни тонове.

Актрисата спечели всеобщото одобрение със своята рокля, която се оказа един от модните акценти на вечерта.

*Същата марка ( Marchesa) сътвори блестящия тоалет в телесен тон на Хали Бери, който се оказа една от модните сензации на вечерта

Тоалетът на Мишел Уилямс обаче (изработен от Chanel) не беше така успешен – покритите с капковидни елементи ръкави имаха подобен на Т-шърт вид и изглеждаха твърде неофициално и размъкнато за подобно звездно събитие, а странните шевове при бюста изглеждаха сякаш материята се беше разпрала.

Тя обаче компенсираше донякъде този избор с перфектния си грим и момчешка прическа, която и придаваше свеж и модерен вид.

*Мишел Уилямс в не особено удачния си избор, дело на Chanel

Селин Дион съвсем правилно заложи на Armani Privé – дългите ръкави придават изискан вид, а кройката по тялото акцентира на забележителното й тяло след раждането.

 *Селин Дион – демонстрира безупречно тяло, скоро след като стана майка в лъскаво-бял тоалет от Armani Privé

Но ето ги и звездите, дръзнали да заложат на нещо различно.

Облечена в лилава рокля от Rodarte, Натали Портман остана вярна на дизайнерите, сътворили очарователните тоалети за филма „Черният лебед”.

Оформящите се под отвореното деколте дипли се спускаха стилно по изпъкналото от бременността й коремче, а украсеното деколте я „отваряше” и беше много шик.


*Бременната Натали Портман носеше рокля на Rodarte – модният лейбъл, който сътвори нейните сценични костюми във филма "Черният лебед”

Очаровани сме и от Скарлет Йохансон, която носеше дантелена рокля от Dolce & Gabbana – цветът на тоалета и небрежно разрошената коса са нова визия за актрисата, която беше посрещната с одобрение.

*Скарлет Йохансон, под ръка с актьора Джеръми Ренър(горе), носеше дантелена рокля по тялото от Dolce & Gabbana 

Въпреки, че за церемонията в нощта на Оскарите, звездите обикновено залагат на това, което със сигурност ще се хареса, удоволствие беше да бъдат забелязани няколко дами, склонни да поемат риск.

Такова впечатление направи най-вече Кейт Бланшет , чиято дизайнерска рокля очароваше с кръгообразен мотив отпред и жълти елементи като финални щрихи, украсяващи пастелено-лавандуловата на цвят материя.

Това беше едно оригинално модно решение от нейна страна, което й спечели овациите на модния елит.

*Тоалета на Кейт Бланшет, дело на Givenchy, издържан в цвят на лавандула и жълто демонстрира уникална кройка и цветова комбинация


Мила Кунис избра подобен цвят, но падащото деколте накара някои от гостите на събитието да повдигнат вежди. Финната материя – воланите и дантелата бяха отново един необичаен избор, който й придаваше свеж и младежки вид.



*Залагайки на различното: Мила Кунис гледа въпросително, облечена в дизайнерска рокля от Elie Saab с падащо деколте

Дантела видяхме и по Флорънс Уелч, която се изяви и на сцената. Нейната рокля в стил винтидж беше на Valentino.

*Флорънс Уелч се беше спряла на винтидж Valentino

Дори онези, които заложиха на черното направиха оригинален избор.

По отношение на готик дрехата на Шарън Стоун мненията не са единодушни – тя изглеждаше леко застрашително в тоалет, напомнящ тези от филма „Черният лебед”, но пък и безспорно секси за жена на 52 години.



*Готик тоалетът на Шарън Стоун напомня на костюмите от „Черният лебед” 

Роклята на Рийс Уидърспун обаче, дело на дизайнерите на Armani Prive с белия си акцент се превърна в голям хит, както и косата й, оформена в конска опашка.

*Рийз Уидърспун реши да заложи на рокля на Armani Prive, която се оказа тотален хит


А как бяха момчетата? 

Екипът на Социална мрежа се яви доста изтупан - всички бяха облечени в дизайнерски смокинги.

Джеси Айзенбърг заложи на Band of Outsiders, а Джъстин Тимбърлейк на Tom Ford. 

Изгряващата звезда Андрю Гарфийлд се носеше във втален Louis Vuitton, а Арми Хамър беше с костюм на Giorgio Armani и ръкавели на Martin Katz.



*Звездите от Социална мрежа: Джеси Айзенбърг, Андрю Гарфийлд, Джъстин Тимбърлейк и Арми Хамър се бяха изтупали за ц  еремонията

Снимки: Getty Images/ Guliver