Георги Милчев-Годжи е закъсал сериозно със здравето. Подобно на своя шеф, музикантът не сваля тъмните си очила дори в облачните дни.

Това обаче не е проява на свръх суета. Дясната ръка на Трифонов от няколко месеца не вижда добре и затова се налагало да се движи навсякъде с цайси, пише „Всеки ден”, цитира hotarena.net.

Годжи не криел от колегите си, че очите му се уморявали бързо. Виждал замъглено и често дори му се появявали черни петна.

Басистът обаче упорито отказвал да отиде на лекар и да разбере каква е причината. Най-много се тревожел да не се окаже, че има мозъчен тумор.

Другият му страх е, че може да страда от заболяването на своя шеф. Слави едва не ослепя преди години, след като стана ясно, че има атрофия на зрителния нерв.

Годжи умирал от страх, че може да го е сполетяла същата съдба, защото знаел, че такъв здравословен проблем се предизвиквал и от силните светлини на прожекторите. Диагнозата може да бъде и лечима, но не в малко случаи нанася и непоправими щети на зрението, обясняват специалисти.

Проблемите на Годжи със зрението станаха очевидни за зрителите още по време на кастингите за „Детската Евровизия”, когато музикантът не свали очилата си. Много от зрителите предположиха, че с тях басистът прикрива следи от махмурлук. Истинската причина обаче били зверски болки, които Милчев изпитвал от близката среща с десетте ярки прожектора в студиото на предаването.

Вчера Милчев се яви с очила рано сутринта и в сутрешния блок на Би Ти Ви, за да разкаже за емоциите си по време на концерта миналия петък. „Сигурен съм, че баща ми е видял концерта. Не вярвам, че смъртта е краят” , сподели музикантът.

Таткото на баскитариста се спомина през 2012 г., точно преди Коледа. „Майка ми не пожела да дойде на концерта, защото нямало да е с баща ми”, добави басистът на Слави. Той разкри, че напоследък много често пътува до родния Криводол, почти всеки ден, дори и след предаване.

„Реших, че трябва да прекарвам повече време с майка ми. Ние сме това, което сме, заради родителите и корените си. Ако не са били майка ми и баща ми, нямаше да ме има. Тези хора трябва да бъдат обичани и уважавани и да усещат благодарност във всеки момент”, сподели разчустван Годжи.