В разгара на най-отпускарския месец в годината се случват чудеса, и то доста преди Коледа – в кипящия от регетони и испаноезична румънска денс чалга ефир се промъкна плахо „Самолет“ на „Остава“.

Видеото към последния сингъл от албума „Океан“ излиза седмица преди групата да отбележи 25 години на сцена в „Маймунарника“. Режисирано от Петко Спасов (работил по гениално простичката, но въздействаща визия на „Внимание“), то контрастира с цялостната комерс масовка от тресящи се целулитни задници и дрон кадрите с морски пейзажи от плейлистите на музикалните канали.

Заснето в студията на „Ню Бояна“ с няколко красавици за цвят, цялостното му внушение е близо по-скоро до меланхоличния арт космос в Tonight, Tonight на The Smashing Pumpkins. Черно бялата визия пък гони винтидж духа от златните години на The Cure.

Душеизваждащият текст на „Самолет“ ще вдъхновява феновете и на 31 август, а в сърцето на Борисовата ще прозвучат както класики като „Бесен“, „Мъничко човече“, „Мини тяло“ и „Ще дойдеш ли с мен“, така и рядко свирени на живо тракове. Преди Свилен Ноев и компания на сцената ще се качат „Мфортно диско“ - страничния проект на Гурко от „Анимационерите“.

По време на ивента ще се продават дискове, тениски и друг мърчандайз на „Остава“, за който ви препоръчваме да сте там още преди 20 ч, защото всяка година свършва като топъл хляб. Билети за концерта се продават на цена от 15 лв в eventim.bg, а в деня и на място ще се котират с петак отгоре.