Идва август. Месецът, в който София става едно по-добро място за живеене, след като голям процент от обитателите й се отправят към родните си места или морето.

Периодът, в който още не си изтупал пясъка от кецовете си, но ти се слуша български рокендрол на световно ниво и в хипарска обстановка. И „Остава“ винаги са насреща, за да ти помогнат да рестартираш сетивата си към един по-добър ваканционен режим, независимо дали се връщаш в офис матрицата, или отново ще пиеш нещо с чадърче на брега.

Традиционният концерт на групата в „Маймунарника“ е на 31 август, а грубата статистика показва, че Свилен Ноев, Георги Георгиев (китари, вокали), Боян Петков (бас), Александър Марбург (ритъм китара) и Даниел Петров (барабани) ще полеят 25 години десант по трънливия път на родния шоубизнес. „Освен хитовете, които хората обичат да слушат най-много,
ще включим и неща, които рядко свирим на живо.

В последните години сондираме мнението на феновете във Фейсбук и те сами дават идеи за нещата, които искат да чуят. Все още обмисляме имената на гост музикантите, но със сигурност ще поканим поне трима, четирима приятеля на сцената. Ще свирим малко над два часа и ще бъде страхотен празник както за нас, надявам се и за хората, с които сме от една кръвна група.“, сподели за „Монитор“ Свилен.Билети вече се продават в мрежата на еventim.bg на цена от 15 лв, а на място ще се котират по 20.

Той е категоричен, че пивкото кътче в сърцето на Борисовата градина няма да бъде терен за премиерата на нов материал.

„Безсмислено е, след като още не сме изцедили потенциала на „Океан“. В момента тече монтаж на видеото към „Самолет“, последния сингъл от албума, и това, което видях, е повече от обещаващо. Контрапункт е на всичко, което виждаш в ефира на музикалните телевизии. Нищо прекалено цветно, нищо кичозно и гръмко, гоним винтидж визията на The Cure от 80-те. Клипът ще бъде черно бял, снимахме го в „Ню Бояна“ в едно хале с Петко Спасов, който е и режисьор на „Внимание“.

Екипът му намери три страхотни момичета, модели със супер алтернативен вид. По всяка вероятност ще пуснем видеото през септември.“, казва Свилен.

Преди броени дни със съпругата му Невена и сина им Свилен-младши се върнаха от концерт на U2 в Берлин. Ноев е гледал една от любимите си групи два пъти преди това, но това турне има бутиков статус заради годишнината от издаването на култовия The Joshua Tree – албумът, изстрелял Боно, Адам, Ди Едж и Лари от ниво „ирландски бандюги, потупвани по рамото в клуба от Боб Гелдоф“, до природна стихия, помитаща стадион за части от секундата. „За съжаление на хората, които казват, че след 30 години някои групари стават пенсионери, ще кажа, че U2 са велики.

Те са още по-големи естети, още по-добре стиковани и звучащи, Боно е в перфектна вокална форма, а визията на сцената бе на катастрофално високо ниво... Антон Корбийн, с който работят от края на 80-те, е истински гений. Самата видео стена бе дълга 100 метра, но части от нея започнаха да се разкриват едва на петото парче. Визиите изглеждаха покъртително добре и от 200 метра разстояние.“, не крие вълнението си певецът.

„Имаше над 80 000 души от цяла Европа, които знаеха как да си правят кефа. Още преди да започне концерта пееха, правеха мексикански вълни, въобще беше емоция, която ти свива корема. Валеше през цялото време и Боно не спря да си прави смешки със ситуацията.“, усмихва се Свилен.