Трима охранители от Търново осъдиха за неплатени заплати от фирмата.

През това време бившият вече съпруг на журналистката Живко Чакракчиев я прави управител на фирмата им, а после двамата я продават с дълговете на сръбкинята Валентина Янкович, пише "24 часа". Гардът Христо Христов има да получава 956 лв., колегата му Христо Марков - 220 лв., а Йордан Тодоров - 480 лв. Със случая се заеха прокуратурите в Търново и Варна.

При последната проверка в Търново от юни стана ясно, че Чакракчиев и Ангелова са неоткриваеми. Преписката е прехвърлена във Варна, където за последно е преместен адресът на охранителната фирма. "Спечелихме делата, извадихме си изпълнителни листове, но не си получихме парите. Това, което се случва с нас, е срамно за България", каза Христо Христов. Междувременно стана ясно, че фирмата е в черния списък на длъжниците с неплатени към държавата данъци за 818 783 лв.

"Може да се търси наказателна отговорност на управителя на фирмата, че не е обявил неплатежоспособност в съда в 30-дневен срок", сочат варненските прокурори. Ангелова не бе открита за коментар.