Варненският окръжен съд е осъдил актьора Иво Аръков за 35 000 лева. Ищецът е неговият ортак Антон Данов, с когото през 2013 г. отвориха мексикански ресторант в столичен мол.

Случаят е стигнал до частен съдебен изпълнител, който е изпратил писмо до службата по вписванията във Варна за налагане на запор върху дружествен дял на общата им фирма "Ел торо мексикан грил" ЕООД, която обаче е с адрес в София. "В кантората на ЧСИ Станимира Костова-Данова, по молба на Антон Данов и въз основа на изпълнителен лист, издаден на 4 февруари 2019 г. от Окръжен съд-Варна на основание съдебно решение по търговско дело 680/2017 г., е образувано изпълнително дело, по което лицето Иво Аръков е осъдено да заплати парично задължение към дата 26 февруари 2019 г. в размер на 34 022 лв. и три стотинки. С оглед на гореизложеното налагам запор на дружествения дял на Аръков, който притежава 100% от капитала в размер на 40 000 лв. Моля да бъде вписано в търговския регистър", се казва в писмото.

Иво Аръков и Антон Данов са били съдружници във фирмата само 10 месеца, до март 2014 г. Двамата са подписали документ, с който звездата от сериала "Фамилията" изкупва дяловете на партньора си, но изглежда след това не му е превел парите, заради което бизнесменът се е принудил да си ги търси по съдебен път.

"Ресторантът беше мечта на един мой приятел, на когото му помогнах и той, и аз да я изживеем. Това са детските грешки по пътя, които са необходими да се случат, за да можеш да израснеш като характер. И може би това ме изгради. Тези тежки събития в живота ми. Просто ме калиха, направиха ме по-издръжлив", коментира 30-годишният актьор, цитиран от Хот Арена.