Любимата на Петър Берон осъди Слави Трифонов за дискриминация, пише в. ''Всеки ден'', цитира .

През 2008 година Дългия обявил кастинг за сценаристи, като определил възрастова граница на кандидатите до 35 години. Това е в разрез с действащата от 2006 година в България европейска директива, според която, ако няма някакви специални условия, работодателят не може да определя възраст за кандидатите.

За да бъде допусната до конкурса, 49-годишната тогава Маруся Панковска, която е дългогодишен журналист и в най-скоро време ще мине под венчилото с Петър Берон, излъгала, че е на 34 години.

"Абе, вие 40- годишните, още ли мърдате" , се изцепил пред ошашаваните кандидати Трифонов.

Мераклиите за сценаристи изобщо не приели с чувство за хумор нелепия му опит за шега. Жената на Петър Берон побесняла и хукнала към Главна инспекция по труда и Комисията за защита от дискриминацията.

6 месеца по- късно съдът осъдил Трифонов да плати 500 лв. обезщетение на Маруся и го задължил в следващите конкурси да не налага възрастово ограничение.

Целта на Панковска не била просто да "оскубе" шоумена, а да му докаже, че не е прав и не може да постъпва така.

"Ако гледаме по тази логика нещата за 35-годишните, то и Слави вече трябваше да се е наредил в редичката на безработните. Та той гони 50-те! Всъщност, ако пределната възраст за повечето работодатели е 35 г. , а държавата мълчаливо толерира това, то тогава да обяви пенсионната възраст до 35 години" гневи се Маруся Панковска пред вестника.