Грозна сцена се разиграла по време на участието на Азис в Ню Йорк.

Певецът толкова се изложил, че публиката започнала да го освирква. Това обаче не се харесало нито на чалгаджията, нито на неговите охранители. Така се стигнало до невероятно меле.

Човек от екипа на родната звезда се развилнял и започнал да раздава юмруци. За нещастие, пострадал от цялата свада е българин, който си е платил чинно билета от 60 долара, за да слуша Азис. Емигрантът дори бил вкаран в болница, научаваме от в. „Шоу”, пише kliuki.bg.

Биячът, според местните българи, бил новият любовник на Азис.

Фолкидолът изпял 9 песни на плейбек, се твърдяло в местния вестник на нашенците там. Това предизвикало негодувание от страна на публиката. Един от недоволните зрители се провикнал, че не е дал 60 долара за билет, за да гледа такава подигравка. А вместо цивилизован отговор на справедливо ядосания зрител един от хората на Азис го… наплюл!

Тази просташка проява провокирала негодуванието и на други хора от публиката. Настанало масово меле, при което пострадал българин, който бил откаран по спешност в болницата. Според родните емигранти пострадалият бил в тежко състояние.

В програмата на фолкаджията Азис бяха предвидени 3 концерта – в Ню Йорк, в Чикаго и в Лас Вегас. Сега обаче тя най-вероятно ще бъде провалена, защото българите в Чикаго имали намерение да бойкотират концерта му. Хулиганският нрав на любовника му е на път да осуети американското турне на певеца.