Запознайте се с италианската сензация в областта на приложната психология Лучия Джованини на 7 октомври от 19.00 часа в литературен клуб „Перото” в София!

Авторката на „Освободи живота си” ще представи българското издание на световния бестселър и ще говори по теми, свързани с личностното израстване, щастието, менталните и емоционалните клопки и начините да ги избегнем.

Защо сме толкова неудовлетворени? От какво се страхуваме?

Наистина ли зародишът на нашата тревожност е извън нас, или по-скоро е в съзнанието ни, в начина, по който възприемаме и тълкуваме околния свят?

И какво правим, съзнателно или несъзнателно, за да активираме това безпокойство?

Лучия Джованини ни предупреждава, че има цели 15 начина да съсипем живота си и ни предлага съответните антидоти. „Освободи живота си” е дръзко и артистично четиво, което изобилства от лични житейски ситуации, упражнения, съвети и любопитни цитати, включва и пасажи от произведения на легендарни автори психолози.

Лучия е привлечена от неизследваните способности и вродените дарби на всяко човешко същество и е посветила голяма част от живота си на пътувания и изследвания в тази област. Има докторат по консултативна психология, бакалавър е по психоантропология, член е на Американската психологическа асоциация. Води обучения по нестинарство, преподава НЛП, невросемантика, духовен и трансформационен коучинг, работа с дъха, експерт е по техниките на медитация и ходене по лабиринт.

Основателно или не, често я наричат „италианската Луиз Хей”. В работата й се усеща особена синергия между традиционна психология, мотивационни практики и антични ритуали, превръщаща нейните семинари в изключителни и оригинални събития.

През 1999-а година Лучия Джованини създава асоциацията BlessYou!, която се занимава с личностно и социално осъзнаване. Повече от двайсет години заедно със съпруга си Никола Рива води курсове и семинари за частни лица и международни фирми в Европа и Азия. Лучия и Никола са основатели и директори на Свободния университет по еволютивно израстване и Италианския институт по невросемантика.

Всяка година посредством работата си Лучия подкрепя различни проекти с идеална цел. Двайсет процента от печалбата на „Освободи живота си”, например, отива за благотворителност.

Гостуването на Лучия Джованини в България се реализира със съдействието на Италианския културен институт и литературен клуб „Перото” – НДК!