Един успешен български филм е към края си. "Това е последният сезон на "Под прикритие", заявиха програмният директор на БНТ Севда Шишманова и продуцентът на сериала Димитър Митовски пред Димитър Цонев в "Още от деня" по обществената телевизия.

"Петият сезон е замислен да е последен. Разбира се, че всяко нещо може да бъде продължено, но не е това целта. Историята вече има своя естествен завършек", каза Митовски.

Финалът ще бъде отбелязан подобаващо с галацеремония в зала 1 на НДК в неделя от 20,30 ч, който ще бъде излъчен пряко по БНТ заедно с последния епизод. Петият сезон е удвоил рейтинга на сериала двойно спрямо първия.

"Галацеремонията е замислена така, че да е поклон пред всички, които са участвали в продукцията на "Под прикритие". Освен актьорите това са сценаристи, монтажисти, оператори, технически лица и стотици други. Надявам се всички те да бъдат в залата, за да направим достояние на зрителите какъв огромен труд е това, да се чуят имената им", каза Шишманова.

Сериалът стартира на 17 април 2011 г. "Голяма част от казусите са документални ситуации, които превръщаме във фикция. Имаме много добър консултант - Слави Ангелов", обясни Шишманова.



По думите й много от нещата, които сериалът може да си позволи да направи като фикция, не могат да бъдат показани по друг начин, защото няма доказателства за много от тях.

"Под прикритие" се гледа на 186 територии. "Единствената опасност е да направим страхотна реклама на България, защото гангстерски филми се правят навсякъде, но малко са толкова добри", каза Митовски. Той обясни, че работи и по нова комедия пак с Алек Попов. По книгата на писателя "Мисия Лондон" продуцентът направи първата си изключително успешна комедия.

"БНТ трябва да защитава високия стандарт, който постигна с "Под прикритие", защото тя, въпреки че е обществена телевизия, работи на комерсиален пазар. Със затварянето на сериала се отваря възможност за нова продукция", каза Шишманова.

Тя обясни, че през 2017 г. БНТ започва да снима младежкия сериал "Искейп". Ще има и втори сезон на "Четвърта власт". Ще се прави и социална драма за взаимоотношенията в едно семейство. "Трябва да предлагаме разнообразно съдържание, но не можем да си позволим този опит, който натрупахме с "Под прикритие", да не го използваме", каза Шишманова.

Източник: ''Всеки ден'', сн. Под Прикритие