Езотериката е неизменна част от живота ни под една или друга форма. Вярваме в нея или я отхвърляме напълно, тя настойчиво дебне от всеки ъгъл, опитвайки се да ни улови в примамливите си капани, обещаващи (без капчица гаранция) по-добро бъдеще и доживотно благополучие.

Романът „От Космоса с любов“ на журналиста Станислава Чуринскиене проследява историята на младата и чувствителна Ангелина и майка й Лора, която е силно повлияна – дори обсебена – от идеята, че се е срещала с извънземни, които диктуват всяко събитие в нейния живот...

Под тази на пръв поглед житейска история обаче прозират множество проблеми в дълбочина. Докато бащата на Ангелина е земен, груб, понякога дори агресивен човек, който, вкопчен в постоянната борба с живота, остава дистанциран от възпитанието на дъщеря си, майка й е твърдо убедена, че нейното дете има важно място в наближаващата голяма Промяна, която ще разкрие истинската същина на Вселенския ред и хармония. Така, попаднала изцяло под влиянието на своята майка, Ангелина намира смисъла в живота си като част от Мисията, която е постепенно разкривана и постоянно променяща се. След като напуска училище, момичето се отдава на лечение с енергия и на контакти чрез автоматично писане с извънземно на име Ейнар. Лора подкрепя и насърчава дъщеря си, като постепенно около двете се формира група от хора (също запленени от езотеричното познание), която малко по малко се развива в същинска духовна школа. Може ли обаче едно младо момиче да бъде на очакваната от майка си висота, която й вещае съдбовна роля?

Цената видимо е твърде висока – безпрекословен отказ от всичко земно: музика, алкохол, секс... всичко, което носи толкова непосредствено удоволствие. След като съмненията са вече породени, изпитанията на живота в този бурен период от историята на България спомагат идилията да се пропука – описаното в романа „От Космоса с любов“ далеч не е измислица и отразява действителността (такава, каквато беше по време на продължилия сякаш безкрайно Преход), наблягайки на една важна, но някак недоразказана част от 90-те години на миналия век, която е засегнала живота на буквално стотици хиляди българи.

Чуринскиене завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, психология в Нов български университет и колежа „Смит“ в САЩ. Имала е частна психотерапевтична практика. Понастоящем е кореспондент на в-к „Преса“ в Брюксел. Автор е на книгите „Бог да благослови Стю“ (2006), „Second Life“ (2008), за която БНТ заснема документален филм, „Хванаха ме да крада“ (2011) и „Инцидент“ (2012). „От Космоса с любов“ пък е пета книга от поредицата „Гравитация”, която излиза под редакцията на Христо Блажев, автор на блога Книголандия. Сред другите заглавия в нея са романите „Самира“ на Боримир Дончев и „Ана“ на Диана Петрова, както и сборниците с разкази „По-тихо от мрак“ на художника Христо Кърджилов и „Не беше тук и си отиде“ на Георги Томов.