Над 1 милион лева е хвърлила банкерката Петя Славова за сватбата на дъщеря си Жени, която в неделя стана съпруга на руснака Алексей Новицки.

Милионерската сватба събра над 500 гости в резиденция “Лозенец”, а голямата изненада на вечерта бе, че не кумуваше доведената дъщеря на Бойко Борисов и най-добра приятелка на булката - Веселина, както бе обявено предварително, предаде blitz.bg.

“Няма драма, че не ни е кума дъщерята на Цветелина Бориславова, а наши дългогодишни приятели, чиято съдба е сходна. Още в мига, когато се реши да има сватба, бяха поканени Костя и Полина за кумове. Името на Веси Абаджиева, което беше наложено от медиите за тази роля, озадачи всички нас”, заявиха младоженците.

Булката Жени бе изтупана с рокля за петцифрена сума, дело на ливанския дизайнер на световния елит Ели Сааб. Подписването на гражданския брак беше в семейния хотел “Феста” в столицата. Кметицата Йорданка Фандъкова водеше първия ритуал. По-късно той бе скрепен и с обет пред русенския митрополит Неофит под арка от цветя в резиденция “Лозенец”.

“Новата брачна клетка” си размени халки - Алекс бе с класическа българска, а Жени - с руска от жълто, розово и бяло злато. Сватбарите пък получиха подарък... живи пеперуди!

Родителите на младоженците не бяха жалили пари и за веселбата. Те бяха наели една от най-скъпите bg звезди – Миро, както и хитовата руска група "ВИА Гра". Освен тях свириха и пяха "Акага", Елица и Стунджи, както и ромски оркестър. За водещи на купона пък бяха наети Орлин Горанов и Деси Добрева.

*Шаферките бяха в розово

За много от присъстващите суперсензацията на тържеството бе един от ВИП гостите - съветничката и “още нещо” на експремиера Станишев Ирена Борисова.

Сред сватбарите бяха забелязани още Николай Банев, Стефан Шарлопов, Николай Гигов, Митко Събев, Йордан Лечков, Миглена Плугчиева, Меглена Тачева, Слави Бинев, Борислав Дионисиев, столичният зам.-кмет Минко Герджиков, които преглъщаха с френско шампанско специалитети от българската, руската, италианската и азиатската кухня.

*Шаферките подариха на булката розов “Трабант”

Около един часа през нощта глътката на сватбарите обаче заседна, след като пред резиденция “Лозенец” забиха спирачки три патрулни полицейски коли. Оказа се, че местното РПУ било залято от жалби заради силния шум, от който хората в квартала не можели да заспят.

Ченгетата обаче не бяха допуснати на партито. Охраната на резиденцията, която е поверена на военните, не пуснала колегите си от МВР да влязат и да направят забележка. Според източници на “ШОУ” сигналите в полицията валяли от 14 следобед до 3 след полунощ, когато най-сетне децибелите утихнали.

Припомняме:

*Сайтът “Милионерите” определя състоянието на Петя Славова на около 200 000 000 лв. Сумата обаче изглежда малка, като се има предвид, че само капиталите й от участията в куп дружества се изчисляват на 123 млн. лв. По този показател в класацията на в. “Пари” от април 2008 г. Славова е на второ място по богатство в България след бившия си съпруг Митко Събев.

*Любовник на Азис открадна 10 милиона от Славова, гръмнаха медиите през юни. Главният счетоводител на централния клон на “Инвестбанк” Петър Маринов ужилил най-богатата българка с крупната сума в комбина с една от секретарките й. Освен него в кражбата взели участие и бившият главен изпълнителен директор на банката Владимир Владимиров, и личната секретарка на Савова - Анриета Джерекарова. Собственичката на банката положила огромни усилия, за да потули скандала от медиите и обществеността. Многото участници в далаверата обаче нямало как да останат скрити за персонала на финансовата институция и скоро мълвата се разпространи из цяла България.

*Най-богата жена в България планира да “венчае” своите 200 милиона за стоте милиона на бизнесмена Светослав Радев. 49-годишната банкерка и 4 лета по-младият й приятел са заедно от доста време и според техни близки смятат скоро да узаконят връзката си.

*Преди Светослав банкерката винаги е предпочитала да държи личния си живот в тайна. Приписваха й най-различни връзки, като най-пикантната от тях е, че е била любовница на ген. Гоцев, който й дал тласък в бизнеса. Миналата година пък се понесе слух, че красив и добре сложен млад сервитьор доста често сервирал по цели два часа в апартамента й на последния етаж на хотел "Феста Барсело" на бул. "България" в столицата.

Вижте още: Най-красивите богати дъщери

Снимки:  trud.bg