Тази събота (25.04.2015 г.) футболният турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ завладя територията на гр. Велико Търново. Отборът-финалист от региона е СОУ „Цанко Церковски“, който защити своето място в съревнованието, в което се включиха общо 22 отбора от областта.

Победителите от регионалния етап на турнира ще имат възможност да демонстрират най-добрите си футболни умения и да спечелят голямата награда – спортен лагер в тренировъчната база на Реал Мадрид – по време на големия финал на първенството, който ще се състои в дните 19-21.06.2015 г. в гр. Бургас.

Обещаващите таланти от музикалната сцена – Пламен и Иво, заедно с Лео, бяха част от неуморните танцови и състезателни предизвикателства, които традиционно протекоха паралелно с мачовете. Двамата братя завладяха дансинга, заедно със своите фенове, по време на състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, а най-добрите танцьори спечелиха страхотни награди.

Футболните надпревари и забавните игри в рамките на „Купата на Coca-Cola: Движи се!” продължават своето турне в страната. Предстои те да се състоят на териториите на: гр. Варна – 9 май, гр. Русе - 16 април, гр. София – 30 май и гр. Бургас – 6 юни. На 19, 20 и 21 юни първенците от всички осем града ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – спортен лагер в „Реал“ Мадрид.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg