Странно „съвпадение“ в сценария между два сериала на Нова телевизия откриха зрители. В „Откраднат живот“ Юлиан Вергов и Ана Пападопулу изиграха съпрузи, не успели да преживеят смъртта на единствената си дъщеря при автомобилна катастрофа. Доцент Банков се превърна в абсолютен любимец на зрителите с лекарската сапунка и успехът му явно е повлиял за избора на сценарий и на новия криминален сериал „Отдел Издирване“.

Там Вергов е полицейски шеф, който се е развел с жена си-Ана Пападопулу, след като дъщеря им е загинала при катастрофа на пътя. „И пак тези са мъж и жена и детето им е починало, като в откраднат живот. Разликата, че там бащата беше катастрофирал с детето, а тук явно майката. Това ме отказа, едни и същи актьори с еднакви роли“, пише зрителка. Повечето от телеманите обаче са ядосани заради лошия звук на „Отдел Издирване“ и обясняват, че не чуват нищо от репликите на главните герои, особено на Вергов.

Явно филмът е сниман със звук на терен, а не е презаписван отново в студиото, което гарантира по-доброто озвучаване, но излиза по-скъпо. Hotnews.bg напомня, че Пападопулу живее със сценариста Александър Чобанов, който е сред създателите на новия крими сериал.