След година тежко боледуване към едно по-добро място отлетя душата на Андрония Попова, която близки приятели и хора в музикалната гилдия познаваха просто като Рони.

Вокален педагог, разказвач на приказки от друго музикално измерение с Help Me Jones и един от най-харизматичните посланици на винтидж културата като част от Sentimental Swingers, Рони бе от рядката порода чисти и изключително витални артисти, с които общуването пред и зад сцена носеше усещане за емоционален рестарт.

Преди да върнe духа на кабарето в клубния афиш на София със Sentimental Swingers името на Рони и групата й Nasekomix нашумя покрай успеха на „Източни пиеси" на Камен Калев, за който скроиха саундтрака.

                                                               * Андрония Попова - в дясно

Миналата година бандата издаде последния си албум "Великани и джуджета", който бе представен пред пълни зали с театрално турне. Тогава Рони за пръв път заговори за една от големите си битки - тази с рака на кожата.

В албума трябваше да влезе и "Лековитата песен", създадена специално с нагласата, че ще помогне на баща й да излезе от кома. Рони я задържа под предлог, че още не е готова да я покаже на света. За наше нещастие мантрата за лечение чрез музика на този толкова светъл и чист човек си отиде заедно с него.