Милко Калайджиев стана жертва на нагли апаши, оплака се самият той. За първи път в живота си, на 63-годишна възраст, популярният фолк певец бе обран, като джамбази задигнаха скъпарския му джип, пише Всеки ден.

Калайджиев оценява щетите на над 100 000 лева, като само изчезналата техника и костюмите в автомобила били на стойност 50 бона.

Роденият в Свиленград певец не крие, че няма жилище в София и напук на финансовите си възможности той никога дори не се е и замислял да си купи имот в столицата, тъй като не иска да живее в големия град. Заради участията си в столични заведения обаче Милко е чест гост на града, като нощувките или ги прекарва на хотел, или в жилището на своята леля, намиращо се в квартал в покрайнините на София. Мустакатият певец отседнал при роднината си миналата седмица, когато му се наложило да посвърши доста задачи в най-големия български град.



„Показвам се на терасата малко след 10 часа и виждам, че колата ми я няма. Изпаднах в шок. Предишната вечер имах участие и се прибрах късно, призори. Паркирах си, където винаги си спирам колата. Очевидно с първите лъчи на деня съм се разделил и с джипа ми", сподели Калайджиев.

Той веднага хукнал из столичните РПУ-та, за да търси помощ и оттам му казали по какъв начин му е откраднат скъпият джип, който инак е застрахован, има аларма и върви в комплект с какви ли не охранителни мерки. Според спецченгетата автоджамбазите са срязали парче от задната лява врата на джипа, което открива достъп до компютъра на автомобила. Крадците са скъсали няколко жички, с които са елиминирали алармата и централното заключване, след което са си плюли на петите.