"Мирише ли ти на море?" - пита Поли Генова в новия си летен проект "Солени Дни".

Песента е със специалното участие на LaTiDa в лицето на Яна Балева,  Десислава Христова и Eлизабет Нешева.

Първоначалното заглавие на парчето бе „По гащи”. То бе изпълнено за първи път пред очарования поглед на холивудската звезда Селена Гомес на парти в столичен клуб. Смяната на заглавието обаче се наложила поради неприятни обстоятелства.

”Истината е, че сменихме заглавието, тъй като хората, които бяха ангажирани с аранжимента на песента, го регистрираха в Музикаутор като тяхно авторско парче. Това бе напълно некоректно, тъй като музиката е изцяло на младата композиторка Жени Джамбазова, а текста написахме аз и LaTiDa", коментира Поли Генова.

„Считам, че е необходима някаква промяна в механизма за регистрация на авторски парчета, тъй като в противен случай се стига до подобни неприятни ситуации”, каза още Поли.

Свежото лятно парче, продуцирано от "Бон-Бон Мюзик", напомня на класическо олд скуул реге, съчетано с ярка запомняща се мелодия, наситените вокали, характерни за LaTiDa. Всичко това е обединено от актуалната тема за замяната на лукса и завръщането към природата и истинските удоволствия.

Точно такива "солени дни" е пресъздал  режисьорът на видеото Павлин Иванов "Bash". Поли и LaTiDa снимат "по гащи" на изключително колоритни места по българското Черноморие, включително ромското гето край Балчик. Сюжетът на видеото разказва за метаморфозата на четири бляскаво облечени красавици, които тръгват към морето и решават да зарежат лукса, забавлявайки се без задръжки.

Междувременно става ясно, че любимото хоби на Поли Генова е да управлява тежкотоварни автомобили, като например кемпера, използван за снимките на "Солени Дни". Тя и момичетата от LaTiDa  смятат да продължат лятото, както са го започнали – с много нестандартни изживявания и много „солени дни по гащи”.