Измамници в интернет пространството откраднаха самоличностите на Башар Рахал и Орлин Павлов. Звездите от Завръщане се оплакаха, че е злоупотребено с имената и снимките им в социалните мрежи.

Менте профилите бяха открити във Фейсбук и Инстаграм, а скрийншотове разкриват колко е сериозен проблема. 45-годишния Башар е успял да спре навреме развитието на фалшивия профил. Недоброжелатели на артиста са последвали 611 души, а в замяна са получили над 200 обратни заявки за следене в социалната платформа Инстаграм.

При създаването на акаунта измамниците са внимавали да копират едно към едно профила му в официалната му страница. В това число и с емотиконките по нея. Рахал веднага докладва профила и сподели снимка, че това не е неговият реален акаунт.

Дни по-рано от подобна злоупотреба със самоличност се оплака и Орлин Павлов. Негов фалшив профил бе създаден пък във Фейсбук.
Човекът, който го е направил се постарал да имитира почти перфектно профила на звездата, дори снимката му. Единствената разлика е двойната буква при изписване на името, което обаче повечето фенове дори не забелязват. Самият той сподели, че са злоупотребили дори с актуалната му профилна снимка.