Няма нищо по-хубаво от това, сутрин като се събудиш, да си направиш чаша горещо кафе, да се настаниш удобно до прозореца и да отвориш лаптопа, за да прочетеш някоя и друга любопитна клюка.

И докато посръбваш бавно от ароматната напитка, да видиш новата прическа на Риана, страхотната фигура на Бионсе след раждането, горещата фотосесия на Адриана Лима или пък последните модни тенденции за сезона... Ех...

Удоволствието продължава и в обедната почивка!  Времето минава неусетно на по и раздумки с приятели...

Ако и вие като нас сте от любителите на кафето, вероятно го консумирате не само заради тонизиращият му ефект, но и заради удоволствието от вкуса му.

Сега, за всички нас, разтворимо дава на тази благотворна напитка насладата от едно истинско кафе с плътен вкус и прекрасен аромат! И не просто разтворимо кафе, а такова получено по най-новата технология „freeze-drying” - чрез която се запазва наситения вкус на прясно смляното кафе!

А приготвянето му? Не може да бъде по-лесно! Достатъчно е само да добавите гореща вода. Така можете да се насладите по всяко време на едно истинско кафе изживяване – да усетите плътния вкус и !

За любознателните:

Как се получава разтворимото кафе?
Разтворимото кафе се получава по метод, който много прилича на приготвянето на кафе в домашни условия в кафеварка или филтър машина – преминаване на вода през мляно кафе. Полученият екстракт се обработва по 2 начина:

1. Чрез преминаване през сушилни с висока температура и получаване на прахообразен кафен продукт (spray-drying). В резултат на тази термична обработка част от вкусово-ароматните характеристики на кафето се губят. Прахообразните частици, получени по този метод, могат да се обработят допълнително, за да прилепнат една към друга и да образуват порести гранули с по-тъмен цвят (агломерирано кафе).

2. Чрез замразяване на екстракта при много ниска температура и изтегляне на водата от него във вакуум (freeze-drying). При този метод се получават големи гранули с геометрична форма. Това е най-новата технология за производство на разтворимо кафе, която гарантира високо качество и максимално запазване на аромата и вкуса на кафето. се получава точно по тази технология.

Кой метод е по-добър и как се получава Jacobs Monarch разтворимо?
При freeze-drying технологията ароматно-вкусовите качества на кафето се запазват в много по-голяма степен. се получава точно по тази технология.

Разтворимото кафе се получава по химичен начин.
Напълно грешно твърдение. Разтворимото кафе е 100% кафе. За получаването му се използва само вода и прясно смляно кафе. В цялата технология на производство на разтворимо кафе не се използват никакви химически вещества.

Вярно ли е, че тъмният цвят на гранулите означава по-качествено ?
Не. Цветът на гранулите не е отражение на качеството на кафето. Разтворимото кафе тип freeze-dried се получава с най-новата технология, която гарантира високо качество и максимално запазване на ароматно-вкусовите характеристики на продукта.

Има ли разлика в съдържанието между разтворимото и обикновеното кафе?
Разтворимото кафе съдържа всички компоненти, които присъстват и в мляното кафе.